Publicitat
Publicitat

El Parc Taulí reuneix a més de 150 professionals en una jornada donar a conèixer les darreres novetats sobre fertilitat El retard en l'edat de maternitat i els nous models de família impulsen el recurs de la reproducció assistida

Un 20 per cent de les parelles tenen problemes de fertilitat

El Parc Taulí va acollir la setmana passada la IV Jornada de Fertilitat i Reproducció de les Comarques Catalanes amb la participació de més de 150 professionals dels àmbits de la Ginecologia, l’Andrologia i la Genètica. L’objectiu de la trobada era establir diàlegs entre els professionals de diferents hospitals catalans i donar a conèixer les darreres novetats sobre diagnòstic i tractament de la fertilitat.

Les tècniques de reproducció assistida tenen actualment molta demanda. Es calcula que aproximadament un 20 per cent de parelles tenen problemes de fertilitat, dada que ha fet incrementar la petició d’aquests servis. D’aquest percentatge, un 40 per cent haurà de recórrer a tècniques de reproducció assistida. “Gran part d’aquesta xifra es deu a que les dones cada vegada donen a llum a una edat més avançada”, exposa la directora de la jornada, la doctora Laura Costa, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Parc Taulí.

Costa remarca que, a part d’incrementar el nombre de parelles que busquen fills a una edat més avançada, també existeix “una major sensibilitat social respecte els nous models de maternitat que permeten que moltes dones soles i/o parelles del mateix sexe puguin accedir a la maternitat”. Així mateix, “les expectatives creades per les noves tècniques i medicaments animen a les parelles a sol·licitar servis de salut reproductiva”, assenyala.

La jornada es va estructurar en quatre temes de debat: l’estat actual de la disfunció reproductiva, la funció de la genètica i el laboratori en la reproducció assistida, la estimulació ovàrica i una taula d’andrologia. “Va ser una trobada molt participativa, amb l’assistència d’experts de tots els àmbits de ginecologia i provinents de diferents hospitals de Catalunya”, valora la doctora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.