El Parc Taulí inaugura ‘El submarí’ en què ha convertit el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç És la primera materialització del projecte 'Una onada de petits somriures', per humanitzar els serveis de Pediatria

El Submarí

L’acte d’inauguració, divendres passat | (c) Corporació Sanitària Parc Taulí

REDACCIÓ

La Corporació Sanitària Parc Taulí ha inaugurat oficialment la nova imatge del seu Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), que s’ha convertit en ‘El Submarí? en la primera acció del projecte Una onada de petits somriures impulsat pel propi centre. Des d’ara, doncs, l’accés al servei compta amb tota mena de detalls simulant l’interior d’un submarí, amb una porta pròpia, cabina de comandament, cuina, ulls de bou i altres sorpreses que els infants van descobrint al llarg del túnel que dóna accés a l’equipament en qüestió

La inauguració, que es va fer divendres passat al migdia, va comptar amb algunes de les entitats i empreses que han contribuït a fer realitat el projecte, com CaixaBank, l’Associació El Sueño de Aaron, Sabadell Corre pels Nens i membres de les escoles La Vall i de Samuntada. Alumnes d’aquest últim centre van llegir un fragment de l’obra Vint mil llegües de viatge submarí, temàtica molt relacionada amb el projecte i que han treballat durant el curs. El director del Parc Taulí, Modesto Custodio, va agrair la participació de totes les organitzacions i institucions tot remarcant “l’àmplia participació ciutadana en un projecte tan important i que no té finançament públic”. “Els reptes socials són reptes col·lectius i per aconseguir fer realitat els somnis també és necessària la responsabilitat social d’entitats, estaments i de les persones”, va afegir el regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Vidal.

El Submarí 02

A la inauguració hi van participar alumnes de l’Escola Samuntada | (c) CSPT

Per la seva banda, la psicòloga i coordinadora del CDIAP, Montserrat Torras, va explicar la importància d’aquesta transformació per als infants usuaris del centre. “Una transformació que ha estat possible perquè algunes persones han tingut la sensibilitat de conèixer les peculiaritats dels usuaris que venen al CDIAP, i el talent de poder imaginar el canvi. Ha resultat un projecte extraordinari que posa un elegant llaç al conjunt de millores que s’ha realitzat a l’interior del CDIAP en el darrer any”, va explicar.

Aquesta ha estat el primer dels canvis previstos dins la Onada de Petits Somriures, però encara queda molta feina per fer en altres espais pediàtrics de la Corporació Sanitària. Un dels membres de l’equip del projecte, Roger Sales, va avançar el Mapa dels tresors, un ‘full de ruta’ que recull les properes accions que es portaran a terme: Urgències (La Platja), consultes externes (El Vaixell), Hospital de dia (La Cova) i el Centre Quirúrgic Ambulatori (L’Illa). El projecte culminarà amb una gran reforma a la planta d’hospitalització pediàtrica, que es convertirà en El Fons Marí. “A més, no només és transformar els espais de Pediatria, sinó que és un projecte que ha donat l’oportunitat al Parc Taulí d’obrir-se a la ciutadania”, resumeix Sales.

El projecte Una onada de petits somriures va iniciar-se l’any 2017 amb el clar objectiu d’humanitzar els espais pediàtrics del Parc Taulí de Sabadell, transformant-los en un fons marí. Les donacions ciutadanes i de les diferents accions i convocatòries organitzades han aconseguit recaptar, per ara, més de 110.000 euros, però se’n necessiten 400.000 per fer possible la transformació completa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.