Publicitat
Publicitat

Pànic Escènic: La nova escola de teatre i plàstica de Sabadell es posa en marxa

Escola Pànic Escènic Sabadell

Una sessió d’improvisació | (c) Petit Sabadell

“La idea sorgeix de dues persones que teníem ganes de muntar una escola, cadascuna en la seva disciplina, i vam pensar que unint esforços podíem fer alguna proposta interessant”. La Núria Llunell, professional de la caracterització teatral, explica d’aquesta manera com va néixer Pànic Escènic, la nova escola de teatre i arts plàstiques de Sabadell, que acaba de començar el seu primer curs al número 2 del carrer Torras i Bages, al Centre de la ciutat. Llunell n’és l’artífex juntament amb Eli Romeu, dissenyadora gràfica i il·lustradora. Les dues ja havien treballat juntes en l’edició d’alguns llibres de la també sabadellenca Tuins Editorial i fa uns mesos van pensar en portar més enllà aquesta relació entre el món de la plàstica i el de l’escena, de forma que a Pànic Escènic, els alumnes treballen i aprenen aquestes disciplines. “Es tracta que aprenguin totes dues coses i que les interrelacionin. Habitualment, l’activitat de plàstica serveix per recolzar la teatral, però també tenim d’altres fórmules”, explica Llunell.

De moment, aquest “projecte innovador” s’ha posat en funcionament amb dos grups, els nois i noies dels quals fan dues hores seguides de classe a la setmana. L’objectiu de les dues responsables és arribar als deu grups, així que la matrícula es manté oberta per a nanos d’entre cinc i setze anys d’edat. Respecte dels tallers de teatre que tenen moltes escoles o entitats de la ciutat, Pànic Escènic es defineix com a “escola de teatre” independent, és a dir, “no vinculada a cap grup o sala” i que, en aquest sentit, aposta per uns coneixements “potser més acadèmics, per bé que, naturalment, adaptats a l’edat dels assistents”.  De fet, Núria Llunell és professora de Caracterització i Màscara a l’Institut del Teatre i, actualment, està nominada al Premi Butaca a la Millor Caracterització per la seva feina al muntatge Doña Rosita la soltera, que es va estrenar la temporada passada al Teatre Nacional de Catalunya. Eli Romeu, per la seva banda, té la seva pròpia empresa de disseny gràfic, Lalot, i ha treballat per Sabadell Comerç Centre, entre d’altres, a més de ser professora d’Arts Plàstiques de l’escola Nostra Llar.

Escola Pànic Escènic Sabadell

Els nois i noies, a l’activitat de plàstica | (c) Petit Sabadell

Tant l’una com l’altra estan “contentes” de l’arrencada de Pànic Escènic. A l’escola, els nois i noies disposen de racons de vestuari, maquillatge, interpretació i escenografia, entre d’altres. Pintar, maquillar-se, disfressar-se i fer improvisacions  són algunes de les coses que fan a classe. Per mostrar els resultats d’aquesta feina, s’han previst dues funcions cada curs: una per Nadal (a la mateixa escola); i l’altra per final de curs, en alguna sala sabadellenca. També s’aprofitaran les dates assenyalades, com Sant Jordi, per realitzar activitats que permetin ensenyar el treball que es realitza.

A més de la docència, les responsables de Pànic Escènic volen “fusionar-se amb la ciutat” per esdevenir una “referència del teatre infantil”. “Creiem que Sabadell és un bon lloc per fer una escola com la nostra, perquè és una ciutat molt teatral”, afirma Llunell. Una altra possible línia de futur és obrir grups d’adults, cosa que probablement es realitzarà a partir de gener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.