Fem uns ous a l’escocesa per anar de pícnic!

La primavera ja és aquí! Ve de gust sortir de casa, fer una passejada, pujar a la Mola o anar a la platja a passar-hi el dia. I també ve de gust, com a mínim a mi, fer un pícnic! Avui us proposo una de les receptes d’una xef i repostera anglesa (sí nois, tinc predilecció pels cuiners anglesos que fan grans programes de cuina a la BBC, la TV3 dels britànics, i també grans llibres de cuina….). Es tracta d’una recepta molt tradicional d’aquelles terres: ous a l’escocesa. La Lorraine Pascale, ens proposa aquests ous, i ara que som a la primavera i que els aprofitem per posar-los la nostra tradicional Mona de Pasqua, o per fer la crema catalana, jo us proposo aprofitar-los d’una altra manera que ens permetrà emportar-nos-els d’excursió!

Ous a l'escocesa

(c) http://cocinandoenmarte.blogspot.com.es

Ingredients per a 4 racions:

  • 4 ous mitjans.
  • 1 ou batut.
  • 75g de pa ratllat.
  • Una mica de farigola (si l’aconseguiu fresca millor, i si no, no passa res: de pot, vull dir seca)
  • Una mica de nou moscada mòlta.
  • Sal i pebre.
  • Una mica de farina per arrebossar els ous.
  • 6 salsitxes de porc, o una botifarra… Podeu provar d’utilitzar una botifarra farcida amb all i julivert, o amb pebrot vermell o fins i tot amb sobrassada… Vaja, que podeu ser ben originals i utilitzar aquella botifarra o salsitxes que més us agradin.

Elaboració

Primer de tot escalfeu el forn a 200 graus i folreu una safata de forn amb paper d’alumini o paper de forn, amb un pèl d’oli.

Ara bulliu els ous. Poseu aigua en un cassó amb una mica de sal. Quan bulli, hi poseu els ous, i els deixeu coure 5 minuts. Posteriorment els refresqueu amb aigua de l’aixeta I els peleu. Un altre dels meus cuiners anglosaxons preferits, el Gordon Ramsay, ens aconsella deixar refredar els ous dins d’aigua freda en mateix cassó on els hem bullit. Ell assegura que així es pelen més fàcilment!

Ara prepararem tres recipients. En un hi batrem un ou, a l’altre hi posem una mica de farina per arrebossar els ous. A l’altre hi posarem el pa ratllat, hi afegirem la farigola, la nou moscada, sal i pebre. I aquí un altre cop podeu ser enginyosos i agosarats. Que us agrada el pebre vermell? Doncs n’hi poseu. Que us agrada més el romaní que la farigola, o la sàlvia? Doncs vosaltres mateixos… Aleshores ja no seran uns ous a l’escocesa tradicionals, però, i què?

En una superfície ben neta, hi desfem les salsitxes o la botifarra. Aixafem la carn formant quatre discos plans. Passeu els ous per una mica de farina, i els poseu al centre de cada disc. I ara és com si féssiu plastilina! Heu de recobrir cada ou amb la carn, això sí, amb les mans ben netes!!!

Un cop tingueu els ous encamisats els passeu per l’ou batut i finalment pel pa ratllat.

I apa, cap a la safata i cap al forn! Abans de posar-los al forn ruixeu-los amb una mica d’oli.

I un cop passats entre 20 i 30 minuts tindreu llestos els vostres ous a l’escocesa!!!

Bon profit!!! Jo, que sóc poc tradicional, he provat de fer aquesta recepta amb ous de guatlla… I també queden moooolt bé! i poden formar part d’un sopar de picoteig

Leave a Reply

Your email address will not be published.