Publicitat
Publicitat

Recepta d’ous a la Turca

ous a la turca

(c) https://cocinadelirante.com

Vatua l’ou! Què us sembla si ara que comença la primavera fem uns ous a la turca? És una recepta que la cuinera anglesa Nigella Lawson proposa per esmorzar, però jo prefereixo fer-los per sopar. Durant molts anys s’ha desprestigiat l’ou perquè es creia que feia pujar el colesterol, però en l’última dècada els científics s’han adonat que no només això és fals, sinó que es tracta d’un aliment rodó amb un ou de propietats! És un aliment únic per moltes raons; conté proteïna d’alta qualitat, greixos saludables i un munt de vitamines, minerals i antioxidants. Així que, us preguntareu, quants ous podem menjar? Us pot semblar increïble: set ous a la setmana són perfectament correctes en el marc d’una alimentació equilibrada per a una persona adulta. Si parlem d’un infant, o d’algú amb problemes cardiovasculars, la xifra baixa entre dos i quatre a la setmana. Així que, posem tots els ous al mateix cistell i comencem!

Ingredients 

  • Un o dos ous per persona, depenent de la gana que tingueu. Poden ser blancs o rossos.
  • Un iogurt grec per barba. Pot ser de vaca, d’ovella o de cabra. El de vaca és el que té un gust més lleuger.
  • Uns quants grans d’all (al gust).
  • Oli d’oliva i sal.
  • Mantega.
  • Pebre vermell mòlt. Si us agrada picant, perfecte, i si no dolç.
  • Llesques de pa de pagès torrat.

Elaboració

Primer de tot, cal amanir el iogurt amb una mica de sal, oli i un gra d’all tallat ben petit o ratllat.

A continuació, farem la mantega aromatitzada. La posem en un cassó a foc baix, mirant que no se’ns cremi. Quan estigui una mica rossa, el que els francesos en diuen noisette, (amb color d’avellana) tanquem el foc i hi afegim un polsim del pebre vermell mòlt que haguem escollit. Ho reservem per després.

Finalment, fem els ous: poden ser poché, escalfats, escaldats….com vulgueu! El xef basc Juan Mari Arzac, fa moooolts anys em va descobrir una manera infal·lible de fer els ous poché! Per fer els ous poché, agafeu tantes tasses o bols com ous vulgueu fer. Al damunt de cada recipient hi posem un bon tros de paper film i amb molta cura hi trenquem un ou. Ara, la part divertida és fer un farcellet amb el paper film i hi feu un o dos nusos a la punta. Agafeu un cassó amb aigua bullint, hi poseu els farcellets amb els ous i els deixeu coure durant només tres minuts. Els coleu i amb molta cura els traieu l’embolcall de paper film.

Ja ho tenim tot llest per muntar el plat! Primer, posem una bona base de iogurt, l’ou o els ous al damunt, i finalment, hi afegim una bona cullerada de la mantega aromatitzada amb el pebre vermell. Ho acompanyem tot plegat amb el pa torrat. I llestos! Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.