Publicitat
Publicitat

El projecte de l’Hospital Parc Taulí ‘Una Onada de Petits Somriures’ ja té el seu propi llibre solidari Mariona Bombardó ha escrit 'Cala Somriure' per recaptar diners i humanitzar els serveis de Pediatria del centre

Presentació 'Cala Somriure'

Aleix Riu i Roger Sales, impulsors de la Onada; i Mariona Bombardó, autora de ‘Cala Somriure’ | (c) Petit Sabadell

MARC SABATER

El projecte Una Onada de Petits Somriures, que vol humanitzar els serveis de Pediatria de la Corporació Sanitària Parc Taulí, no para de generar adhesions i col·laboracions. La darrera és un llibre solidari que no només servirà per recaptar més diners sinó que també ensenyarà als més petits que la unió fa la força. Es titula Cala Somriures i és el primer que escriu Mariona Bombardó, coneguda fins ara, principalment, com a rondallaire. Del llibre, amb il·lustracions de la també sabadellenca Roser Argemí, se n’han editat 500 exemplars que es distribuiran mitjançant donacions de quinze euros tant a través de sessions de contes de la pròpia Bombardó com, més endavant, des de la web de la Onada. Cala Somriures es presentarà oficialment aquest proper dissabte amb una sessió de contes a La Llar del Llibre, al Centre de Sabadell.

L’origen del conte té molta relació amb Una Onada de Petits Somriures. “Vaig tenir la idea un dia que, portant el meu fill al Taulí, vaig conèixer aquest projecte i van sentir la necessitat de col·laborar”, explica Bombardó. En una primera fase, aquesta voluntat es va materialitzar en sessions de contes en les quals, a la seva vegada, va néixer Cala Somriure, primer com a una de les històries narrades i posteriorment, quan es va rebre una donació adequada, en forma de llibre editat amb tots els ets i uts. “Hem fet un conte en un format petit i tendre perquè és per als nens i pensant, sobretot, en que sigui pràctic per als nens que estan hospitalitzats”.

Cala Somriure

Portada del llibre | (c) Petit Sabadell

Una nena que es diu Ona i un peix que es diu Blau són els protagonistes de Cala Somriure, una història “lineal i simple” que vol explicar als seus lectors “que tots junts tenim més força” i que “ens necessitem els uns als altres per poder canviar les coses“, avança la seva artífex. Tot plegat, ubicat en un ambient marítim que remet a la Onada que vol provocar el projecte del Taulí. En aquest mateix sentit, a les guardes hi ha les ditades de voluntaris i personal sanitari del Taulí, “simulant les gotes d’aigua que, juntes, creen un oceà”.

L’edició de Cala Somriure és un exponent de la col·laboració ciutadana que ha generat Una Onada de Petits Somriures, que “no només és un projecte del Taulí sinó que ja s’ha convertit en un projecte de ciutat”, valora Aleix Riu, un dels seus responsables. El projecte vol fer més agradables les dependències de l’Hospital destinades als pacients pediàtrics, decorant-les com si fossin un fons marí. Per portar-lo a terme es necessiten 400.000 euros, dels quals se n’han recaptat ja una mica més de 135.000. L’Onada ja ha arribat al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), que s’ha convertit en un submarí. I aquesta mateixa setmana es començarà a preparar la transformació de les urgències pediàtriques. Després vindran les consultes externes, el centre quirúrgic ambulatori, l’hospital de dia i, finalment, la planta de Pediatria, que es podria reformar l’estiu del 2020 si es compleixen les previsions i el nivell de donacions no decau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.