Publicitat
Publicitat

L’exjugador Oleguer Presas entrenarà un equip de futbol mixt i autogestionat a la Caserna de Sabadell L'activitat es dirigeix a nens i nenes de 6 a 12 anys, i ha estat tot un èxit participatiu

L’edifici de la Caserna de Sabadell va ser ocupat l’any 2017 per veïns i veïnes de la ciutat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

La plataforma ciutadana ‘Volem la Caserna’ està organitzant un equip de futbol mixt i autogestionat que comptarà amb la col·laboració de l’Oleguer Presas, exjugador del Barça. “Ens vam posar en contacte amb l’Oleguer i després d’explicar-li el projecte, va decidir participar-hi. Gràcies a això, molta gent va començar a trucar”, explica l’Ariadna Galiana Forca, una de les encarregades de la comunicació de la plataforma. L’activitat, dirigida a nens i nenes de 6 a 12 anys, ha estat tot un èxit de participació i les organitzadores han hagut de tancar les inscripcions.

La iniciativa va sorgir arrel de la preocupació d’un grup de mares involucrades en les activitats que es porten a terme a la Caserna per a trobar un equip de futbol per als seus fills. “L’any passat el meu fill es volia apuntar a futbol, però els equips que vaig trobar aquí a Sabadell requerien desplaçar-se els caps de setmana per a jugar a altres ciutats i jo no podia per falta de transport”, explica l’Ariadna. “La idea inicial és que aquest equip pugui competir amb altres equips escolars de Sabadell. El curs passat vam organitzar un equip a la Caserna, amb entrenadors voluntaris que de vegades podien venir i de vegades no, però no vam perdre l’esperança. Ens agradaria poder ser suficients nens i nenes per a formar un equip petit i fer les coses bé, entrenar i jugar”, afegeix.

Volem la Caserna’ està decidint de manera assembleària el lloc on es portarà a terme l’activitat, donat que les condicions en que es troba l’edifici actualment dificulten poder trobar un espai adequat. L’Ariadna ha explicat que al ser un equip autogestionat, no compten amb cap subvenció, i demanen la participació dels pares i mares per a poder fer-lo possible. Per aquest motiu, és possible que les famílies hagin de pagar una petita quota per a costejar les despeses d’equipament. “L’objectiu és empoderar la gent, demostrar que ocupar no és una cosa només de joves. A la Caserna hi ha molta gent que mai havia ocupat, jo mateixa per exemple. Hi ha coses que s’han de fer i poden sortir coses molt boniques”, ha explicat.

‘Volem la Caserna’

La plataforma ‘Volem la Caserna’ és una organització ciutadana formada per veïns i veïnes de Sabadell que l’any 2017 van ocupar simbòlicament l’antiga Caserna de la Guardia Civil. L’objectiu de l’ocupació va ser reclamar a l’Administració la conversió de l’edifici en un equipament autogestionat.

Actualment, unes deu entitats o grups socials desenvolupen activitats dins l’antiga Caserna, com ara circ, capoeira, ceràmica, ferreria i altres disciplines artístiques. L’edifici acull també activitats de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la crisi de Sabadell (PAH). Fins i tot, s’ha organitzat una petita escola infantil anomenada ‘Un xic de món’ amb activitats de ludoteca i de piscina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.