Publicitat
Publicitat

La cadena andalusa Princelancia entra a Catalunya amb l’obertura d’un establiment a Sabadell

Princelancia Sabadell

(c) Princelandia Sabadell

El primer establiment a Catalunya de la cadena andalusa Princelandia s’ha obert a Sabadell, en concret al número 211 del carrer Estrella, al Centre. Es tracta d’un local on els infants poden celebrar festes i d’altres activitats de la mà de monitores especialitzades. Per bé que en un principi, la cadena es dirigia només a nenes i estava centrat en el món de les princeses –d’aquí el nom i l’estètica–, actualment està incorporant activitats dirigides als nens, com PrinceChef, centrada en el món de la cuina, o una festa Pirata, en el cas de Sabadell. La franquícia es defineix com “el primer spa infantil d’europa” però Princelandia “no és un spa, perquè aquí no hi ha aigua, ni tampoc és un centre de bellesa per a nenes”, explica Cristina Cruz, responsable del nou negoci local. “És un món de fantasia per passar una bona estona”, matisa, per afegir: “Es tracta de crear il·lusió i fantasia, no de fomentar un estereotip de nena o de centrar-se en un determinat públic. Aquí pot venir tothom a passar-ho be”.

El producte estrella de Princelandia són les festes infantils d’aniversari. De moment, al centre sabadellenc se n’han realitzat quatre “i tan els nens com les nenes s’ho han passat genial”. Les festes inclouen un taller de maquillatge “de fantasia”, diferents possibilitats de disfresses, una sessió de risoteràpia, la possibilitat de pintar-se les ungles i una passarel·la a disposició dels pares que vulguin fer fotografies, a més del berenar de rigor. Aquest circuït es pot realitzar de forma individual o bé en el format titulat La meva mare i jo i dirigit a mares i filles “que vulguin compartir una hora de diversió”. “Mirem que tothom s’ho passi bé, independentment de si es tracta d’un nen o una nena. En aquest sentit, també es fan comiats de soltera, festes per a mares. comunions, o celebracions de tot tipus.

Polèmica

En definitiva, sosté Creus, “és el que tothom coneix com a xiquiparc, però tematitzat”. La denominació de la cadena i la seva estètica –amb locals presidits pel color rosa, mobles platejats i tocadors amb miralls– han fet que el debut de Princelandia a Catalunya hagi comportat una certa polèmica després que grups com les joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) o la plataforma Arran. Aquests col·lectius han expressat el seu rebuig al que consideren un negoci sexista amb pintades a la façana i, fins i tot, amb una manifestació davant del local del carrer Estrella, unes accions que han sorprès els seus responsables. “No m’esperava aquesta reacció –argumenta Cruz– perquè tothom té les seves inquietuds i cal respectar-les totes”. “Jo mateixa he viscut tota la vida una passió familiar per l’automobilisme que la meva filla no comparteix, tot i que ho ha viscut intensament des que va néixer”, afegeix la responsable de Princelandia Sabadell. “A més, he obert aquest local a Sabadell per poder conciliar la meva vida laboral i familiar, quan el més lògic hagués estat implantar-se a Barcelona”, conclou.

L’altra sorpresa de l’obertura, en aquest cas positiva, ha estat la possibilitat de poder col·laborar amb institucions que vetllen pel benestar infantil. En aquest sentit, fa unes setmanes, Princelandia Sabadell va acollir una festa impulsada per la Fundación Pequeño Deseo per a una de les seves usuàries. Es tracta d’una entitat dedicada a complir els desitjos de nens amb malalties cròniques o amb mal pronòstic. Aquesta mateixa setmana, a més, s’ha fet una altra festa, en aquest cas dedicada a una nena ingressada a la unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital de Sabadell. “Tant per això com per la reacció de tota la gent que ha vingut, que ha sortit encantada, val la pena portar Princelandia a Sabadell, malgrat que hi hagi qui hi està en contra“.

Princelancia va néixer a Sevilla l’any 2010 i dos anys després va obrir la seva primera franquícia, també a la capital andalusa. Actualment té una trentena d’establiments, principalment a Espanya. També està present a Mèxic i a Portugal. Es calcula que cada mes, els centres de la cadena reben 15.000 visites. Després de la seva implantació a Sabadell en els propers mesos està previst que continuï la seva expansió a Catalunya amb obertures a Granollers, Barcelona i Reus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.