Publicitat
Publicitat

El Nadal arriba a Sabadell amb més espais il·luminats i ampliant les activitats als barris de la ciutat L'agenda nadalenca inclou més de 300 activitats, majoritàriament familiars, per a les properes setmanes

Cavalcada de Reis

Una de les novetats d’enguany és la rebuda dels Reis d’Orient a la plaça de la Creu de Barberà | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

La temporada de Nadal s’inaugura avui a la ciutat amb el tradicional acte d’encesa de llums que tindrà lloc (19.00) al Mercat Central. Sota el lema Sabadell Il·lumina que acompanya la temporada nadalenca des de fa dos anys, l’Ajuntament i moltes entitats han organitzat multitud d’activitats que aquest any, seguint la línia encetada per Festa Major, seran molt més descentralitzades i repartides pels diferents barris. “Volem mostrar que Sabadell és una ciutat dels barris, de la màgia, la llum i la trobada. Volem fer arribar el caliu d’aquesta festa a tants racons com puguem”, explica Maties Serracant, alcalde de la ciutat.

Les activitats principals del Nadal a Sabadell, com són la Cavalcada Reial, el Vapor Reial i el Parc de Nadal, giraran un any més al voltant del conte Nit de Reis a Sabadell, de David Vila. Aquest any se n’ha fet una nova edició amb il·lustracions del col·lectiu Bafarada, de la qual se n’han imprès 15.000 exemplars que es repartiran per les escoles, les biblioteques i el Parc de Nadal. El Casal Pere Quart acollirà de l’11 al 18 de desembre una exposició on es mostraran les diferents il·lustracions del llibre, que relaciona l’arribada dels Reis amb el passat tèxtil de la ciutat. Un dels elements més il·lustratius del conte, el fanalet, serà molt present durant les festes amb un total de 8.000 fanalets repartits a les escoles i també com un element decoratiu a diferents edificis municipals.

Pel que fa la decoració i il·luminació nadalenca aquest any el nombre d’elements decoratius ha crescut respecte l’any passat. Un total de 77 carrers i espais de la ciutat s’il·luminaran (64 l’any passat) amb 625 elements entre arcs i cortines (respecte als 537 de fa un any). Com a novetat, per primera vegada en molt temps s’il·luminarà la zona de l’Eix Macià. “És un centre important, comercialment i empresarialment, i molt visitat per la ciutadania. Il·luminar-lo és també una forma de promoció de la ciutat, que no hagués estat possible sense la col·laboració dels patrocinadors”, afegeix Marisol Martínez, regidora de Promoció de la Ciutat. L’enllumenat restarà encès (de 18.00 a 22.00) de dilluns a divendres, i els dissabtes s’allargarà una hora més. L’horari s’ampliarà coincidint amb els dies més assenyalats d’aquestes festes.

Els arbres de Nadal patrocinats per diferents comerços i empreses seran set aquest cop, un més respecte l’any passat, i es situaran als ferrocarrils de la Plaça Major, a la plaça Farell, a la plaça Catalunya, a la plaça Creu de Barberà, al centre comercial Via Sabadell, a la plaça Còrdova i a la plaça del Mil·lenari. Al Mercat Central s’instal·larà un arbre gegant diferenciat de la resta i s’il·luminaran també els arbres del voltant. Altres espais de la ciutat que s’il·luminaran seran el Museu del Gas, la plaça Sant Roc i la Torre de l’Aigua, que lluirà un número 100 en motiu del seu centenari. Una iniciativa que es repeteix aquest any seran els arbres decorats conjuntament per entitats i associacions del barris en diverses zones com el Mercat dels Merinals, el barri del Poblenou, el barri de Can Rull, la plaça Picasso, el barri de Torre-romeu, el Parc del Nord i a la plaça del Treball.

Preparant l’arribada dels Reis

El Campament Reial serà als Jardinets de la Caixa | (c) Petit Sabadell

El tradicional Parc de Nadal s’instal·larà a la plaça del Doctor Robert, del 21 de desembre al 4 de gener, oferint diferents activitats, tallers i espectacles per a les famílies. Algunes de les dates més destacades seran un taller especial de llufes, el 28 de desembre, i el tradicional Cap d’Any Infantil, el 31 de desembre (12.00). Les activitats del Parc s’estendran també a la plaça del Pi i a la Creu de Barberà entre el 21 i el 31 de desembre.

L’Ambaixador dels Reis d’Orient arribarà a la ciutat el 26 de desembre amb un recorregut d’est a oest de la ciutat, sortint (11.00) del Poblenou, passant per Torre-romeu i arribant (12.00) a l’Ajuntament. Finalment, s’instal·larà als jardinets de l’Espai Cultura perquè els infants puguin dur-li les cartes. Per ajudar-lo, es desplaçaran vuit carters per diferents barris de la ciutat, i com a novetat aquest any s’estrena el carter reial de Can Llong.

El Vapor Reial estarà ubicat a la Fira de Sabadell, i s’obrirà al públic el 3 i 4 de gener (de 17.00 a 21.30), per a preparar l’arribada dels Reis. En aquest espai els més petits podran conèixer alguns elements de la Cavalcada i es faran tallers relacionats amb el Nadal. La Cavalcada de Reis sortirà a les 18.00 amb un recorregut de sud a nord de la ciutat. Com a novetat important, enguany la rebuda dels Reis d’Orient es farà a la plaça de la Creu de Barberà.

A banda dels espais principals, el programa recull una gran quantitat d’activitats a diversos barris de la ciutat que es poden consultar en la seva totalitat al programa ‘Sabadell Il·lumina’.

Activitats al carrer

La Fira de Santa Llúcia, espai indispensable de les festes nadalenques a Sabadell, s’instal·larà a la plaça de Sant Roc del 30 de novembre al 23 de desembre amb una vintena de paradetes on adquirir figures de pessebre, coves i altres ornaments nadalencs. La Fira d’Artesans de Nadal és una altra imprescindible, que enguany es trobarà al passeig de la Plaça Major del 15 de desembre al 5 de gener i oferirà productes d’artesania, ceràmica o joieria.

Altres activitats destacades són la Nit de Compres, que tindrà lloc el dia 1 de desembre a la Rambla, el passeig de la Plaça Major i el passeig Manresa com a jornada comercial en què les botigues restaran obertes fins les 23.00 de la nit acompanyades d’activitats al carrer. La Happy Food Trucks, una fira gastronòmica amb caravanes itinerants, s’instal·larà del 5 al 9 de desembre a la plaça del Doctor Robert oferint una nova manera de viure la ciutat. També torna durant aquestes festes una nova edició del Flea Market, el dia 8 de desembre al passeig de la Plaça Major on es podran adquirir productes de segona mà i artesanies.

Activitats culturals

D’altra banda, la Casa Duran acollirà un cop més el pessebre de la ciutat, que s’inaugurarà el dia 15 de desembre. Es farà també una cantada de corals i visites guiades per l’equipament entre altres activitats tradicionals, amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebristes Sabadell i diverses entitats corals de la ciutat. El Museu d’Història i el Museu d’Art han organitzat també activitats i tallers al voltant d’aquestes festes. Per la seva banda, la Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç oferiran les indispensables funcions d’Els Pastorets, indispensables per a moltes famílies.

“Nosaltres per aquestes dates recomanem a tothom que regali cultura, i concretament animem a regalar abonaments i entrades als espectacles que tenim en els nostres teatres”, suggereix Montserrat Chacón, regidora de Cultura. La ciutat s’omplirà de concerts i espectacles al voltant d’aquestes festes i també ho faran les biblioteques, amb una programació especialment dedicada al Nadal. L’esport també tindrà el seu lloc, amb la celebració d’esdeveniments com la cursa de Sant Esteve pel riu Ripoll que tindrà lloc el 26 de desembre (11.00) al complex esportiu de Sant Oleguer i la cursa de Cap d’Any el 31 de desembre (17.00) que començarà a la plaça de la Creu Alta.

Un total de 85.000 programes es repartiran a totes les llars de la ciutat per informar sobre els actes d’aquestes festes, juntament amb dotze torretes informatives . Els representants municipals demanen apostar pel comerç de proximitat i el consum responsable. Per això, el programa de Nadal s’acompanyarà amb una campanya de consum responsable començant amb el repartiment de 14.000 bosses reutilitzables i 10.000 retallables per conscienciar els infants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.