Publicitat
Publicitat

L’encesa dels llums de Nadal obrirà la setmana que ve un intens calendari d’activitats infantils i familiars a Sabadell Les places Sant Roc i Doctor Robert i el Racó del Campanar seran aquest any el centre neuràlgic de les Festes

nadal a sabadell

La Fira de Santa Llúcia repetirà a la plaça Sant Roc | (c) Petit Sabadell

L’encesa dels llums de Nadal, la setmana que ve, donarà el tret de sortida de les activitats nadalenques a Sabadell, que s’allargaran fins el proper 6 de gener amb la intenció de potenciar “el Nadal com a època d’il·lusió, diversió i gaudi de la ciutat en un espai públic de qualitat, il·luminat i acollidor”, apunta Marisol Marínez, regidora de Promoció de la Ciutat i Innovació. La posta en marxa de la il·luminació nadalenca serà el divendres 24 de novembre en caure la nit amb una activitat sorpresa. De moment, l’Ajuntament encara no ha concretat l’hora ni com anirà tot plegat. Per primera vegada, la il·luminació s’estendrà a tota la ciutat, cosa que permetrà, per exemple, que tot el recorregut de la Cavalcada de Reis estigui il·luminat. Més de 60 carrers i places es decoraran amb 550 arcs de llum, a més de fanalets de grans dimensions i vuit arbres gegants il·luminats, tres dels quals a diferents barris. En aquest sentit, n’hi haurà un a la sortida de la nova estació dels FGC al Parc del Nord (on el 16 de desembre es farà una gran festa per celebrar l’arribada del Nadal), un altre a la plaça Benjamín García de Can Rull i el tercer, en un punt neuràlgic de Torre-romeu.

Pel que fa a les activitats infantils i familiars, l’Ajuntament insisteix, com ja es va fer l’any passat, en vincular-les a un “relat únic” que relaciona el Nadal amb la tradició tèxtil de la ciutat. El nucli d’aquest relat és el conte Nit de Reis a Sabadell, de David Vila Ros, que aquest any es reeditarà amb il·lustracions del Col·lectiu Bafarada i es distribuirà a les escoles locals juntament amb un programa infantil que estrena nou format. Sense massa gràcia gràfica, també cal dir-ho, les activitats s’han agrupat en una publicació que intenta simular alguna cosa semblant a un joc de l’oca en el qual cada casella és una activitat. “Hem volgut fer-ho així perquè altres anys la gent es feia un embolic amb tantes activitats”, justifica la regidora de Cultura, Montse Chacón.

Del programa d’activitats destaquen els tallers de construcció i decoració dels fanalets amb els quals la canalla donarà la benvinguda als Reis el dia de la Cavalcada. N’hi haurà més, tant a les escoles com a les biblioteques. També repetirà la fira d’activitats infantils Teixint el Nadal aquest any s’ubicarà a la plaça Doctor Robert, el centre neuràlgic del Nadal a Sabadell. El Campament Reial de l’Ambaixador també canviarà d’ubicació i deixarà la plaça del Gas per tornar a instal·lar-se al Racó del Campanar, tot i que l’Ajuntament no ha confirmat aquest extrem de forma oficial a l’espera que ho faci Sabadell Comerç Centre, organitzador d’aquesta activitat.

El Nadal també se celebrarà a la Casa Duran, amb activitats de petit format com visites guiades, concerts de cant coral i amb una novetat: un pessebre vivent de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, que es podrà visitar els dies 16, 23 i 30 de desembre. D’altra banda, el Cinema Imperial acollirà una nova matinal de cinema infantil (5 de gener) amb la projecció de la pel·lícula Petits herois. El programa es completarà amb diferents que les entitats i els mercats municipals organitzaran a diferents punts de la ciutat.

Nadal a Sabadell 02

La Fàbrica dels Desitjos al Museu del Gas | (c) Petit Sabadell

La Fira de Santa Llúcia tornarà a instal·lar-se a la plaça de Sant Roc perquè “aquesta ubicació és perfecta per una de les millors Fires de Santa Llúcia de tota la comarca”, sentencia Martínez. En clau comercial, tornarà a celebrar-se la Nit de Compres de Sabadell Comerç Centre, una nova edició de Flea Market al passeig de la Plaça Major i el Happy Food Trucks, que aquest any ampliarà la seva durada a quatre dues coincidint amb el pont de la Constitució (del 7 al 10 de desembre). També es repetirà La Fàbrica dels Somnis al Museu del Gas, on també es portarà a terme un cicle d’innovació tecnològica amb tallers de youtubers i robòtica.

Solidaritat i comerç just

A través d’aquesta programació, l’Ajuntament vol posar èmfasi en quatre aspectes. D’una banda, oferir un espai públic de qualitat i d’acollida acompanyat d’un programa d’activitats i propostes de dinamització cultural, especialment amb activitats infantils i familiars. D’altra banda, vol potenciar un comerç de qualitat i actiu. “Volem ser solidaris i sensibles i implicar-nos en un Nadal en valors, amb un consum responsable i de comerç just“, exposa l’alcalde Maties Serracant. “El Nadal és la festa de festes i de viure la ciutat al carrer. És una festa per viure en comunitat. Una festa cultural, comercial i engrescadora de promoció de la ciutat, que aquest any persegueix el propòsit de presentar una oferta única”, exposa l’alcalde, per qui “el Nadal és un moment per promoure la capitalitat comarcal de Sabadell com un referent del turisme cultural en un excel·lent espai d’oportunitats”.

El calendari nadalenc inclou també diferents cites esportives com la tradicional Cursa de Sant Esteve i la cursa de cap d’any La Nostra, que l’any passat va batre un rècord de participació. “Són convocatòries festives per anar a passar-ho bé”, exposa Martínez, que també es la responsable municipal d’Esports. Malgrat que no es va mencionar en la presentació del calendari nadalenc oficial, a aquestes caldria sumar-hi la Cursa 0-99, organitzada per l’escola Samuntada i que aquest any servirà per recollir joguines per a la campanya de Nadal de la Creu Roja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.