El Museu de la Vida al Camp, primer equipament cultural de Sabadell que reobre després del covid-19 L'Espai Natura reinicia diumenge les visites i programa pel 14 de juny la recuperació del taller 'La granja en família'

Museu de la Vida al Camp, a la Masia de Can Deu

El Museu de la Vida al Camp, a la Masia de Can Deu | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Poc a poc, a mesura que avança la desescalada de l’alarma sanitària per covid-19, l’agenda familiar de la ciutat va recuperant la normalitat i no només amb convocatòries online. El Museu de la Vida al Camp de l’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell es convertirà el proper diumenge en el primer equipament cultural local que reobre les seves portes i recobra el seu règim de visites més o menys habitual. El Museu obrirà tots els diumenges al mati (de 10.30 a 14.30) tot i que, almenys en un primer moment, ho farà seguint les restriccions imposades per les fases de desescalada: l’aforament estarà reduït al 30 per cent i les visites hauran de ser individuals, entenent aquest concepte com una persona, una família o una unitat de convivència. “Aquestes condicions aniran canviant en funció de l’aplicació de les successives etapes de desconfinament”, expliquen els responsables de l’equipament en un comunicat.

El Museu de la Vida al Camp ocupa l’antiga Masia de Can Deu i és una visita obligada per multitud d’escoles al llarg de curs, mentre que els diumenges obre per al públic en general. Els seus visitants tenen la possibilitat de recrear la vida quotidiana al món rural tot veient les diferents estances de la masia i conèixer els cicles productius i les eines emprades en el conreu tradicional del blat, la vinya i l’olivera i les feines complementàries al bosc i del transport a través de l’exposició que hi ha a la planta baixa.

La granja en família

A partir del proper 14 de juny, a més, les visites al Museu es podran complementar amb el taller La granja en família, que permet als visitants conèixer els animals de la Masia. L’Espai Natura ha fixat aquell dia per recuperar aquesta activitat sempre que la ciutat estigui ja en la fase 2, cosa que sembla molt probable arran de la petició en aquest sentit que el Departament de Salut de la Generalitat ha fet al govern espanyol. El taller, del qual se’n faran dues edicions cada diumenge (a les 10.30 i a les 11.30), també estarà adaptat a les noves circumstàncies: hi haurà un màxim de 15 participants que hauran de demanar cita prèvia i comprar les entrades online.

Al taller La granja en família els participants entren en contacte, literalment, amb els animals de la granja. Els toquen, els alimenten i en coneixen tots els detalls de la mà dels seus cuidadors, que expliquem com es diuen, quins sorolls fan o quins aprofitaments suposen. A la granja s’hi poden trobar un cavall, un ruc, una vaca, porcs, cabres, ovelles, conills, oques, ànecs, galls i gallines, animals que convivien amb els pagesos a les masies i eren font d’aliments, vestits, adob o diners.

La reobertura del Museu i la posta en funcionament de nou del taller de granja completen el desconfinament de l’Espai Cultura Sabadell, que continuarà en les properes setmanes amb una nova edició del casal Viu l’Estiu a Pagès i amb les activitats que l’equipament proposa als esplais i entitats que desenvolupen casals d’estiu per tal que els seus participants passin un dia en plena natura aprofitant els molts recursos de la Masia de Can Deu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.