Publicitat
Publicitat

El Moviment d’Esplai del Vallès celebra el seu aniversari i la Festa de l’Esplai al Parc Taulí de Sabadell

Festa de l'Esplai del Vallès 01

Una de les edicions anteriors de la Festa de l’Esplai del Vallès | (c) MEV

El Moviment d’Esplai del Vallès, que agrupa un total de 23 centres d’esplai de 16 municipis, celebrarà aquest cap de setmana a Sabadell una nova edició de la seva tradicional Festa de l’Esplai del Vallès. Es tracta d’una celebració que tindrà un caràcter especial perquè servirà també per commemorar el 20è aniversari de l’entitat. Es portarà a terme al Parc Taulí, dissabte i diumenge, amb diverses propostes lúdiques i educatives que, a més d’entretenir els participants, serviran per treballar valors de ciutadania i convivència. Es tracta d’una celebració, que compta amb el suport de l’Ajuntament, adreçada als nois i noies dels esplais del MEV i els seus monitors, però que també és oberta a la tothom que hi vulgui participar.

A la iniciativa hi prendran part diversos esplais de Sabadell com el Grup d’Esplai Xivarri, l’Esplai Trastuc, la CAE La Llar del Vent, l’Esplai Pandora, l’Esplai la Ganyota i l’Esplai l’Esparver. La Festa de l’Esplai s’iniciarà cap a les onze del matí de dissabte, amb l’arribada dels participants al Parc Taulí. Al programa de propostes, que començaran mitja hora després, s’han previst jocs, actes reivindicatius i animació, entre d’altres. L’acte central tindrà lloc a la una del migdia. A la nit, els grups d’esplai faran una acampada a les escoles properes (Samuntada, Pau Casals i Enric Casassas) i l’endemà al matí, tornaran a casa.

Entre les activitats previstes, els participants treballaran diferents valors per grups d’edat com la cooperació, el fet de compartir i la cohesió (petits), la solidaritat i empatia (mitjans 1), l’autonomia (mitjans 2), l’equitat (grans) i l’esperit crític (joves). Tot plegat a partir d’una proposta que planteja una travessia en vaixell. El grup vol navegar, però a causa d’una tempesta perden els valors, cadascun dels quals és una peça de l’embarcació. Els assistents a la Festa hauran de trobar-los per reprendre el viatge. Així mateix, en el marc del 20è aniversari del MEV, es bufarà un pastís gegant i es passarà un vídeo fet per totes les entitats que integren l’associació.

“Des del Govern valorem molt positivament la contribució que fa el món de l’esplai tant en l’àmbit de l’educació en el lleure com en el camp de la cohesió social”, diu dels esplais el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, per qui aquestes entitats “treballen en la continuïtat del fet educatiu més enllà de les aules, generant uns espais lúdics i d’aprenentatge que fan possible l’assoliment de coneixements i de valors de ciutadania i convivència”. El Moviment d’Esplai del Vallès és una associació sense ànim de lucre nascuda l’any 1996, amb la voluntat d’impulsar i coordinar iniciatives d’educació en el lleure als pobles i ciutats del Vallès. Actualment, els integrants del MEV apleguen més de 1.900 infants i joves i 600 monitors i monitores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.