Publicitat
Publicitat

Una setantena d’usuaris de la Creu Roja de Sabadell milloraran la vista gràcies a la campanya ‘Mirada Solidària’ La Fundación Multiópticas ha ofert avui revisions òptiques i ulleres gratis a famílies en risc d'exclusió social

Campanya Mirada Solidaria a Sabadell

La seu de la Creu Roja de Sabadell, aquesta tarda | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Una setantena de persones, entre les quals molts nens i nenes, s’han beneficiat avui de la campanya Mirada Solidària, que la Fundación Multiópticas ha portat a terme a la seu de la Creu Roja de Sabadell. En tots els casos es tracta de famílies en risc d’exclusió social que són ateses habitualment per aquesta ONG local i que gràcies a la iniciativa podran millorar la seva salut visual de forma totalment gratuïta. “Pels més petits, això és molt rellevant perquè veure-hi bé és un element important per evitar el fracàs escolar, de forma que ajudem al seu empoderament per a què puguin superar la seva situació“, explica Josep M. Porta, soci de Multiópticas i destacat comerciant del sector a Sabadell. Mirada Solidària es va crear l’any 2011 amb una primera campanya a Barcelona. La d’avui a Sabadell és la segona vegada que el projecte es porta a terme a Catalunya després que hagi visitat ja 22 localitzacions espanyoles i una al Nepal.

Al llarg del dia, les òptics-optometristes voluntàries de Multiópticas Sandra Cuevas, Eva Gaona i Sara Sánchez han atès persones pertanyents a diversos col·lectius en risc d’exclusió social o en situació d’extrema vulnerabilitat per manca de recursos. La seu de l’entitat al carrer Marquès de Comillas s’ha convertit en una òptica improvisada en la qual els participants passaven una revisió i, en cas de necessitar-les, podien escollir unes ulleres “de les que es poden trobar ara mateix a qualsevol establiment”, remarquen els organitzadors.

“Es tracta d’ajudar-los no només a què hi vegin millor sinó també a què es puguin veure afavorits amb lents que vagin amb el seu tipus de rostre i estiguin d’acord al seu estil. D’aquesta manera és com si assistissin a una òptica en les mateixes condicions en què ho faria qualsevol altre client i això també és un factor de millora de la seva situació“, expliquen. En el cas dels nens i nenes, pràcticament totes les patologies tractades eren miopies i estigmatismes mentre que en el cas dels adults, ha estat la presbícia. A més tots han rebut unes ulleres de sol de regal.

Primera necessitat

En les properes setmanes, els usuaris als quals s’ha detectat que els calen ulleres, les rebran degudament graduades i, en cas que continuïn necessitant el recolzament de la Creu Roja podran renovar-les quan els canviï la graduació. L’accés a aquest recurs és especialment complicat per a les famílies en risc d’exclusió social, que dediquen els pocs recursos que tenen a aspectes que consideren més essencials i tendeixen a relegar a un segon terme productes ortopèdics, audiòfons, ulleres i tractaments odontològics. Aquesta situació contrasta amb el fet que el 67 per cent de la població d’Espanya pateix alguna anomalia visual, segons el Llibre Blanc de la Salut Visual elaborat aquest mateix any pel Consejo General de Ópticos-Optometristas.

“Al final del dia ens sentim satisfets amb el que hem aconseguit a través de la campanya Mirada Solidària i ens fa una especial il·lusió haver pogut portar la iniciativa a Sabadell. D’aquesta forma posem el nostre granet de sorra en la construcció d’una ciutat millor i més justa, ajudant aquelles famílies que per les seves circumstàncies no tenen accés a serveis de primers necessitat”, conclou Porta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.