Publicitat
Publicitat

El Teatre Sant Vicenç se’n va de colònies sense sortir de la Creu Alta amb ‘Més que un record’

Més que un record Teatre Sant Vicenç Sabadell

Una escena del muntatge | (c) Teatre Sant Vicenç

El Teatre Sant Vicenç se’n va de colònies sense marxar de la Creu Alta. Aquest proper diumenge, 26 d’octubre de 2014, reestrena Més que un record, un musical de producció i autoria pròpies que va esdevenir un dels grans èxits de la temporada passada, quan va aconseguir exhaurir les localitats en més de la mitat de les funcions.  “És una història que passa molt bé perquè parla de sentiments, d’amor, de solidaritat.. I tot plegat en una situació, unes colònies, en la qual tothom s’hi ha trobat alguna vegada”, justifica Toni Ten, director del muntatge, que incorpora música composada pel seu germà Xasqui. La proposta es representarà a l’escenari del carrer Montllor i Pujal en sis ocasions, cada diumenge (18h) fins el 30 de novembre, quan s’enfilarà la recta final per a l’estrena dels indispensables Pastorets.

Amb el subtítol Història d’unes colònies, l’’argument de Més que un record narra les aventures i vivències dels monitors i nens que participen en unes colònies d’estiu mentre preparen un festival teatral previst durant els campaments i que portarà als protagonistes a viure moments molt especials i inoblidables. Els autors són alguns pares dels nois del Taller de Teatre Infantil del Centre Sant Vicenç, que fa uns anys –entre cafè i cafè al bar de l’Hotel Urpí, expliquen– van anar escrivint la història. Es tracta d’Isidre Palau, Patrici Martínez, Sebastià Garriga, Valentí Céspedes i el propi Xasqui Ten. Un cop van tenir la peça acabada li van proposar a Toni Ten de dirigir-la i no només es van involucrar en els assajos sinó que també ajuden a la logística de les funcions. Per bé que el plantejament té molts punts de contacte amb l’activitat del Centre Sant Vicenç, sigui a través del taller de teatre o, fins i tot, de l’Esplai La Branca, el cert és que la trama “és ficció total”, assegura el director.

Més que un record Teatre Sant Vicenç Sabadell

Una altra escena | (c) Teatre Sant Vicenç

57 actors i actrius en escena

Per Toni Ten, la producció creualtenca no té cap més intenció que proporcionar “tardes de diumenge divertides” als espectadors, que “riuran, s’emocionaran” i veuran un espectacle amb una factura tècnica molt acusada. “Per mi, el cinquanta per cent d’un muntatge el posen els actors i l’altra meitat l’afegeixen la il·luminació o els efectes de so”, avança el director. Per afrontar la posta en escena, Ten va demanar als autors que li expliquessin com s’havien imaginat l’obra i els va demanar un “marge per anar més enllà” que es va traduir, a més de l’aposta tècnica, en algunes escenes escurçades o alguns diàlegs suprimits. En aquest marge també hi ha inclòs una interpretació que “busca que tot plegat sembli molt habitual, molt normal”. El resultat és una proposta per a tota la família en el qual “els més petits s’ho passaran molt bé i els més grans veuran un gran espectacle”.

En aquesta reposició també s’ha escurçat el repartiment. En la temporada d’estrena, Més que un record l’interpretaven 117 actors repartits en dos grups que s’alternaven les funcions. Ara, com que s’han previst menys passis, s’ha optat per un repartiment únic integrat per 57 actors i actrius d’entre 6 i 60 anys d’edat. Determinats papers sí que es doblen i alguns intèrprets han assumit rols més importants que els de la temporada passada. Marcel Castillejo, Laura Lozano, Sílvia Artigas, Maite Ferrer, Llorenç Costa i Toni Ferrer protagonitzen els personatges principals. A més de composar la música, Xasqui Ten ha dirigit l’obra musicalment i Cristina Allande, de l’escola de dansa Ritme, signa les coreografies.  Els germans Ten han compaginat els assajos de Mes que un record amb els de Polònia, el musical, el nou espectacle amb els personatges del conegut programa televisiu que s’estrena en les properes setmanes a Barcelona i en el qual s’han encarregat de la part musical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.