Publicitat
Publicitat

Més de 500 escolars de Sabadell comencen un programa de natació gratuït per millorar l’autonomia a l’aigua L’activitat s’ha iniciat en dinou escoles i es preveu que l’any vinent es pugui estendre a la resta de centres públics

Programa de natació 'Els primers a l'aigua)

Nens i nenes durant el curs de natació a les Piscines Municipals Joan Serra | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

Un total de 530 nens i nenes de primer de Primària de diferents centres escolars sabadellencs han iniciat classes de natació aquest mes d’octubre en el marc del programa municipal Els primers a l’aigua, un projecte de municipal que s’està posant en marxa de manera progressiva. De moment, s’està desenvolupant la primera fase, en la qual hi participen dinou escoles públiques de Sabadell, en concret les que formen part del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Sabadell, i la previsió és que l’any que ve es pugui estendre a la resta de centres públics de la ciutat. “Per a nosaltres és molt important una bona organització. Volem assegurar que l’activitat es desenvolupa correctament donat que el volum d’alumnes és molt gran i cal coordinar molts elements, des dels autocars fins els monitors i els clubs esportius”, explica la regidora d’Esports, Marisol Martínez.

El projecte s’havia portat a terme abans en altres poblacions més petites, però és la primera vegada que es desenvolupa en una gran ciutat com Sabadell amb un volum de participants tant elevat. El programa està pensat perquè quan els infants el finalitzin  sàpiguen moure’s a l’aigua de forma autònoma. A més, es persegueix el desenvolupament d’activitats motrius bàsiques i l’adquisició d’hàbits saludables. “Un dels objectius  és que el nivell de formació dels nens i nenes en totes les matèries sigui un dret garantit independentment del nivell adquisitiu de les famílies”, diu el regidor d’Educació, Joan Berlanga. “En aquests casos és quan els recursos públics cobren sentit. Una situació econòmica difícil no pot justificar que els infants estiguin en perill o no puguin gaudir de l’aigua”, afegeix Martínez.

L’activitat és gratuïta per les famílies i es desenvolupa, en horari lectiu, una hora a la setmana, dins l’assignatura d’Educació Física, per facilitar l’assistència de l’alumnat. “De vegades els motius no són només econòmics, també hi ha nenes que tenen molt difícil poder anar a una piscina pública per motius culturals”, explica Martínez. Els alumnes faran un total de trenta sessions per curs distribuïdes en tres blocs de deu sessions progressives. Els grups tenen una ràtio d’un monitor per cada deu alumnes.

Aquesta activitat es desenvolupa en diferents clubs esportius de la ciutat que disposen dels equipaments adequats. Les piscines on es porta a terme són el Club Natació Sabadell (centres Gran Via i Can Llong), les Piscines Municipals Joan Serra, el Cercle Sabadellès 1856 i el Club de Tennis Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.