Publicitat
Publicitat

El 9è Mercat Solidari de l’Escola Sant Nicolau recollirà diners per ajudar els refugiats sirians i els nens d’Ucraïna

Mercat Solidari Escola Sant Nicolau Sabadell

El Mercat Solidari de l’any passat | (c) Escola Sant Nicolau

L’Escola Sant Nicolau de Sabadell desenvoluparà aquest divendres la novena edició del seu Mercat Solidari. Es tracta d’una activitat que implica tots els estaments d’aquest centre situat al cor de Sabadell i es desenvolupa coincidint amb la celebració, a principis de desembre, del Dia Universal dels Drets Humans. El Mercat es portarà a terme divendres a la tarda (de 17.30 a 19h), liderat per uns 120 alumnes voluntaris de quart d’ESO i Batxillerat, que l’han organitzat juntament amb una vintena de professors, també voluntaris. Es calcula que hi passaran unes 500 persones i es preveu, en base a l’experiència d’altres anys, una recaptació de 2.500 euros que es destinaran a finançar dos projectes solidaris del Vallès Occidental amb caràcter internacional.

Al Mercat Solidari de l’Escola Sant Nicolau s’hi vendran articles de segona mà, especialment joguines, aportats per les famílies del centre al mateix temps que s’hi desenvolupa un berenar organitzat pels alumnes dels nivells superiors. Els diners que es recaptin amb la venda de tots aquests producte es destinaran a la Comunitat EKO i l’associació TANU (Terrassa Ajuda els Nens d’Ucraïna).

En el cas de la Comunitat EKO es tracta de finançar la millora de diversos serveis que aquest grup de voluntaris catans han construït al camp de refugiats de Vasilika, a Grècia. Aquesta instal·lació militar acull refugiats sirians que ni poden entrar a Europa ni poden retornar, per falta de diners, al seu país d’origen. Per tal de fer més digna la seva reclusió, EKO ha impulsat recursos com una cuina o una biblioteca que, amb l’arribada de l’hivern, necessiten un reforç addicional.

Pel que fa a TANU, es tracta d’una ONG que organitza l’acollida temporal de nens d’orfenats d’Ucraïna a càrrec de famílies vallesanes amb l’objectiu de millorar la seva situació física i emocional i dotar-los de recursos suficients per facilitar la seva integració a la societat. L’entitat també incideix en els orfenats d’origen dels petits i petites, millorant-ne les infraestructures i fent enviaments de roba i medicaments, entre d’altres.

Objectiu pedagògic
El Mercat no només té com a objectiu recaptar diners amb finalitats solidàries sinó que, a més, vol ser una ocasió per divulgar entre els alumnes de Sant Nicolau la tasca que moltes entitats fan arreu del món per preservar els Drets Humans. Per això, representants de les dues entitats beneficiàries de l’edició d’aquest any faran xerrades amb els alumnes per explicar la seva feina i el context en el que la desenvolupen. Representats de TANU ja van ser ahir dimarts al centre educatiu sabadellenc, mentre que el proper dilluns es realitzarà una xerrada amb un representant de la Comunitat EKO, un refugiat sirià i un expert en relacions internacionals.

A la vegada, la iniciativa s’inscriu en el projecte pedagògic de l’Escola Sant Nicolau, que vol fomentar el voluntariat i la solidaritat entre l’alumnat. Per això, al llarg del curs, es desenvolupen d’altres activitats com la participació a la Campanya Contra la Fam de Mans Unides o la col·laboració en els programes de suport a la Gent Gran de Caritas, entre d’altres.

L’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau és un centre educatiu creat l’any 1955. Va ser fundat amb un ideari i caràcter propis i té la seva arrel en l’entusiasme d’un grup de pares fundadors que es van proposar crear una escola catalana de coeducació, oberta i pluralista.

Com a centre integrat d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, l’escola facilita que l’alumnat iniciï la seva formació escolar als tres anys i finalitzi amb els estudis de la secundària post obligatòria. A més, també ofereix l’escolarització en el primer cicle d’educació infantil (P0-P2) a l’Escola Bressol Sant Nicolau. Tots els nivells, inclòs el Batxillerat, estan concertats amb a la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.