Publicitat
Publicitat

El pallasso Marcel Gros desplega el món imaginari dels seus ‘Contes amagats’ a LaSala Teatre L'artista arriba diumenge a l'escenari de la ronda Roureda amb un espectacle d'humor i objectes per a tothom

Marcel Gros

Marcel Gros en una escena del muntatge | (c) Marcel Gros

El carismàtic clown Marcel Gros, un dels noms en majúscula del teatre per a tots els públics a Catalunya, arriba aquest proper diumenge (18h) a Sabadell per presentar el seu espectacle d’humor i circ Contes Amagats a LaSala Teatre. La proposta es basa en històries i contes que no apareixen als llibres i que el protagonista busca per l’escenari sense adonar-se’n que les porta amagades sota el barret. Un cop destapi el barret de la imaginació, viatjarà a través de diferents universos i personatges fantàstics i imaginaris, naturalment sense moure’s del lloc. “Em trobo en un bosc on només hi ha un arbre amb rodes i me l’emporto a passejar. Aleshores, veig un borinot que no pot volar però és paracaigudista i em trobo amb uns ocells fets de paper, però resulta que ells no ho saben. Pel camí, topo amb un extraterrestre que descobreix un estrany planeta fet de fusta i paper, i de sobte, també descobreix els aplaudiments i se’ls endu al seu planeta. Hi ha una cuca de llum que no està a gust a casa seva i se’n va a viure a un estel…”, explica Marcel Gros, que al muntatge destapa tot un món de fantasia  amb un efectiu teatre d’objectes.

El principal atractiu de Contes Amagats és que, amb molt poca cosa, Gros crea un univers màgic que neix i mor sota el seu barret, és a dir, on hi viu la imaginació. Unes fustes i uns papers es transformen en ocells; amb filferros i un metro de fuster crea monstres… La manera d’omplir l’escenari és la imaginació, amb una poesia senzilla i elemental que aconsegueix arribar a tots els públics. “Si per fer un portaavions necessites un portaavions, això no és teatre, és una pel·lícula. Amb quatre fustes has de fer veure que ets dins d’un vaixell”, apunta l’actor.

Mentre busca els contes amagats, s’encadenen personatges i objectes de móns imaginaris. Pel camí, per exemple, apareix un mag que fa sortir personatges en cerca d’ajuda. Un d’ells és l’Iu, que viatjarà buscant la font de la inspiració, i finalment la torbarà dins del seu barret. Així es tanca el cicle d’una història que es retroalimenta amb l’enginy de Gros i la il·lusió de l’espectador. “L’espectacle el fem entre el públic i jo. Necessito la seva imaginació, que em responguin i m’ajudin. En el llenguatge del pallasso, i de qualsevol art escènic, és molt important la connexió amb els espectadors”, exposa l’artista.

Bones vibracions

Fa dos anys que Marcel Gros volta amb aquest espectacle i aquest diumenge serà la primera vegada que els seus Contes Amagats visiten Sabadell. És una funció que el creador espera amb molt d’entusiasme per una raó molt concreta: “És un dels espectacles amb els que he rebut més bones vibracions. Tothom em felicita després de les funcions i em diuen: ‘Amb quatre trastos ens has estat distraient tota l’estona’.  I jo els responc: ‘Si, i tot era de mentida'”.

L’obra es dirigeix al espectadors a partir de 3 anys, tot i que el seu protagonista recomana que “vingui tota la família si volen gaudir de la imaginació i del riure”. “Tant el petit com el gran trobaran el seu trosset d’espectacle i faig coses especials per a ells. Si durant la funció hi ha alguna cosa que el petit no la entén, que ho demani al gran, i viceversa. Els adults estem una mica adulterats i ens fa vergonya tornar a ser nens”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.