La Joventut de la Faràndula reviu per tercera vegada ‘El món del màgic d’Oz’

Una escena d''El mon del màgic d'Oz' de la Joventut de la Faràndula

Una escena d”El mon del màgic d’Oz’ de la Joventut de la Faràndula | (c) JF

El màgic d’Oz que la Joventut de la Faràndula va crear fa 15 anys –i que de fet va marcar el camí de la producció de grans clàssics infantils en format musical que tants d’èxits ha reportat al grup sabadellenc en els últims temps– reviu a partir d’aquest cap de setmana al Teatre La Faràndula. Aquest dissabte s‘estrena una nova versió d’El món del màgic d’Oz, l’adaptació de la cèlebre novel·la de L.F. Baum escrita i dirigida per Quim Carné, amb música de Joan Bta. Torrella i coreografies de Montse Argemí, de l’escola de dansa Bots. És el segon revival d’aquest musical que, a més de la seva estrena fa una dècada i mitja, ja es va reposar fa cinc anys. La proposta es representarà en sis ocasions a l’escenari del carrer Alfons XIII, cada dissabte i diumenge a la tarda fins l’1 de juny.

La reposició d’El món del màgic d’Oz es sustenta en arguments de pes. El principal, l’èxit que la proposta ha obtingut sempre que s’ha representat. Però també “la insistència dels propis socis farandulers, que volien tornar-la a fer i les peticions en aquest sentit del propi públic”, explica Carné. També hi ha la circumstància que l’obra va obrir a l’entitat les portes del Teatre Poliorama de Barcelona , on ara precisament estan representant La Blancaneus i els set nans, cosa que obligarà a alguns actors a fer el doblet els propers diumenges. Per tot plegat “va deixar molt bons records i és lògic que es recuperi”, conclou el director.

Una escena d''El mon del màgic d'Oz' de la Joventut de la Faràndula

Una escena del muntatge | (c) JF

Essencialment el nou muntatge és prou semblant al seu precedent de la temporada 2009/10 tot i que s’hi ha fet “una neteja de cara” i s’hi han incorporat petites novetats. En aquest sentit, per exemple, s’han renovat els temes musicals, als quals s’ha afegit una cançó nova, que interpreta la Bruixa de l’Oest i s’han efectuat alguns retocs a l’escenografia. A més, la pràctica totalitat del repartiment també és nou, cosa que dóna a la proposta, naturalment, un aire diferent.  Alba Grau protagonitza l’espectacle com a Dorothy, secundada per Xavi Clapés (Espantaocells), Miquel Roselló (Home de llauna), Marc Granado (Lleó), Cristina Barbero (Linda), Jèssica Martín (Bruixa de l’Oest) i Cesca Andrés (Bruixa de l’Est). A la producció hi intervenen fins a una cinquantena d’actors.

El que sí que no ha variat és l’argument, que gira al voltant de la Dorothy, una nena a la qual un cicló transporta fins a un món màgic anomenat Oz i que viurà diferents aventures en el seu intent per tornar a casa. En la versió que n’ha fet la Joventut de la Faràndula, El món del màgic d’Oz és un espectacle “molt visual, colorista i amb molt ritme”, sintetitza Quim Carné, que es confessa “molt content” d’aquesta nova experiència com a director teatral. És la primera vegada que compagina aquesta circumstància amb el càrrec de regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell però això “no suposa cap pressió”. “No estic gens nerviós perquè no té res a veure: fer teatre és una cosa que pertany al meu àmbit personal i la continuaré fent quan deixi de ser polític”, argumenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.