Publicitat
Publicitat

Un muntatge produït a Sabadell guanya el premi al Millor Espectacle per a la Primera Infància a la Fira de Gijón 'Loo', de la companyia Ponten Pie va ser la coproducció del festival El Més Petit de Tots 2015

Loo de Ponten Pie

Un moment de ‘Loo’ | (c) Ponten Pie

Loo, una coproducció de la companyia catalana Ponten Pie i el festival sabadellenc El Més Petit de Tots, impulsat per LaSala Teatre, ha guanyat el Premi al Millor Espectacle per a Primera Infància a la Feria Europea de Artes Escenicas para Niños y Niñas (FETEN) de Gijón, un dels mercats més importants d’Europa dedicat als muntatges familiars. Loo es va preparar íntegrament a l’escenari de la ronda Roureda i es va estrenar en el marc d’El Més Petit de Tots, el novembre de 2015. Es tracta d’un espectacle de poesia visual, dirigit a espectadors d’1 a 5 anys, amb molta plasticitat i que requereix la participació dels tots els sentits del públic, assegut a l’escenari i envoltat pel decorat. “Estem molt contents del premi perquè suposa un reconeixement a la tasca que fem amb El Més Petit de Tots, des del 2005, per acostar l’escena a la primera infància“, explica Eulàlia Ribera, directora de LaSala i impulsora d’un certamen que va néixer a Sabadell i actualment ja s’ha estès més d’una desena de poblacions catalanes i fins i tot ha donat peu a una rèplica al País Basc.

La concessió del premi ha agafat als de Ponten Pie de gira, precisament pel Vallès. “Després de presentar Loo al FETEN vam marxar ràpidament perquè teníem bolos i el guardó ens ha ‘enxampat’, precisament carregant la furgo després d’una funció”, explica Sergi Ots, director de la proposta. “És una gran satisfacció perquè aquesta Fira i els premis que concedeix són molt potents i representen un segell de molt bona qualitat“, afegeix. Era la primera vegada que Ponten Pie participava al mercat asturià i els seus integrants confessen que tenien les expectatives de guanyar a un nivell “molt mínim” donada la gran quantitat de companyies, 77 en total, que han participat en l’edició d’aquest any.

Més bolos

Una de les conseqüències del guardó, a ben segur, serà un increment en el nombre de bolos, tal i com ja va succeir quan l’espectacle va guanyar un dels premis de la Fira de Titelles de Lleida. “La veritat és que amb Loo no ens podem queixar perquè està anant molt bé, però segur que encara va millor a partir d’ara”, vaticina Ots. “De moment, però, el principal efecte és la enorme il·lusió que ens fa que valorin el nostre treball“.  La satisfacció es duplica, com a mínim, si es té en compte que Ponten Pie no és una companyia especialista en públic familiar. “Va ser l’Eulàlia [Ribera] que ens va proposar fer un muntatge per a aquest sector i ens va convèncer per entrar en un territori que ens era completament desconegut i en el qual segur que hi tornarem “, diu el director.

Un altre muntatge premiat al FETEN ha estat La gallina dels ous d’or, una producció de Zum Zum Teatre que s’ha endut el guardó a la Millor Direcció per la feina de Ramon Molins. La producció es podrà veure, amb tota probabilitat, la propera temporada a LaSala, un espai que la companyia coneix molt bé. Sense anar més lluny, el proper abril, hi presentarà The shirt of the happy man, la versió en anglès de La camisa de l’home feliç, un conte de Tolstoi. En aquest cas, però, les funcions seran només per al públic escolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.