Publicitat
Publicitat

Llibres per començar a alimentar el tió i fer la carta als Reis

Ja tenim el Nadal a tocar i és el moment de començar a preparar la carta als Reis i alimentar ben bé el tió per tal que, arribat el moment, arribin els esperats regals. Tant als Reis com al tio els agrada moltíssim regalar llibres i, per això, la Isabel Roca de la Llar del Llibre ens ha preparat aquesta selecció de novetats infantils i juvenils. D’aquesta forma, podreu copiar ben bé el títol i l’editorial i posar-ho ben clar a la carta per tal que Ses Majestats no s’quivoquin i el tio faci la digestió correctament… A més, la Isabel ens proposa poesia per als més petits –perquè els versos no estan renyits amb l’edat– i uns llibres ben especials.

 

Mira, toca, sent, crea. Un llibre sensorial.
Autors: Boultwood, Ellie / Bornoff, Emily / Cockayne, Hannah / Munday, Natalie / Hamley, Kylie
Editorial Brúixola

Aquest llibre, ple de textures, formes i colors, està especialment dissenyat perquè el compartiu el teu bebè i tu. Cadascuna de les activitats que inclou, estimula els sentits de l’infant i el convida a interactuar amb les pàgines, amb tu i amb el món que l’envolta. També hi trobaràs un munt d’idees que fomentaran la teva creativitat i la dels més petits!

Ens saps fer riure?
Autora: Choux, Nathalie
Editorial Panini

Un llibre sonor pels més petits. A cada pàgina hi trobareu un xip sonor per fer pessigolles als animals i així fer-los riure… I a tu també! Podreu fer riure una marieta, un conill, un cocodril o fins i tot un os?

On és tothom?
Autor: Schamp, Tom
Editorial: Combel

Un llibre tot cartró amb solapes que farà volar la imaginació dels més petits mentre juguen a endevinar quin animal s’ha amagat a cada pàgina. Obriu les solapes i descobrireu on s’ha ficat tothom.

EncicloPetit
Autora: Arrhenius, Ingela P.
Editorial: Combel

Què tenen en comú una llimona, una barba i un mosquit? Que piquen! I la nata, un préssec i un dudú? Que són dolços i suaus!
Un imaginari de format gran, amb més de 200 paraules il·lustrades i agrupades per temes, per atrevir-se amb el llenguatge i amb la vida!

Què construirem
Autor: Jeffers, Oliver
Editorial: Andana

Oliver Jeffers torna amb una nova i fascinant història sobre l’amor sense límits, la importància dels somnis i el poder de la imaginació, els millors ingredients per construir un futur brillant. Un pare i una filla decideixen crear les bases de la seva vida junts. Utilitzant les seves pròpies eines especials es posen a treballar: construeixen els records que guardaran per sempre, una llar on poder estar segurs i un amor que els mantindrà units tota la vida.

Un bon gos
Autor: Farren, Phillips
Editorial: Babulinka

Si es considera bo que un humà faci caca dins de casa, per qué es considera dolent que ho faci un gos? Llavors…Qui decideix qué és bo? Qui té aquest poder?

La cabra Serafina
Autors: Blai Semabre i Anna Font
Editorial: Animallibres

Això era i no era una mare que tenia tres filles. Un dia els va dir que no baixaren al soterrani, però la seva curiositat va ser més forta. I nyam!, van descobrir que hi havia una cabra que, sense preguntar a penes, se les menjava sense mastegar. Una versió actual d’un conte tradicional divertit i enginyós.

Truman
Autors: Reidy, Jean / Cummins,  Lucy Ruth
Editorial: Entredos

Una preciosa història d’una tortuga que viu una vida molt tranquil·la fins el dia que la seva nena propietària es posa una maleta a l’esquena i se’n va a l’escola. Un àlbum sobre el primer dia d’escola, però vist del punt de vista de qui es queda a casa.

Bambú
Autora: Busquets de Jover, Marta
Editorial: Entredos

Bambú no és només una oda a la diversitat. És també una història que ens parla del valor de la solidaritat, de l’altruisme, de la responsabilitat i de l’amor pel món natural, a través d’uns protagonistes únics i inoblidables.

Fins que ens puguem abraçar
Autor: Mclaughlin, Eoin / Dunbar, Polly
Editorial: Animallibres

L’Eriçó i la Tortuga no es poden abraçar, però tots dos saben que s’estimen, perquè hi ha moltes maneres de demostrar-ho… fins que ens puguem abraçar!

Els calçotets del llop…ara va amb pantalons
Autors: Lupano, Wilfrid / Itoïz, Mayana / Cauuet, Paul
Editorial: Astronave

El llop menys ferotge torna en la cinquena entrega! Els calçotets del llop s’han fet tan famosos… que ara tothom els porta! És un atac a la seva identitat! Frustrat, decideix marxar al bosc i treure-se’ls: prefereix congelar-se a tornar-se’ls a posar! Però el pitjor és que si tots porten uns calçotets com els seus, continua sent el llop en calçotets?

Estima al teu cos
Autora: Sanders, Jessica
Editorial: Bindi Books

El meu cos és fort. El meu cos pot fer coses increïbles. El meu cos és meu. La llibertat és estimar el teu cos amb totes les seves imperfeccions i ser una perfecta imperfecta! Estima el teu cos t’encoratja a admirar i celebrar el teu cos per totes les coses increïbles que pot fer, i t’ajuda a veure que ets molt més que el teu cos!

I un tastet de poesia…

Un any de poesia
Poemes, refranys i cançons per gaudir tot l’any de poesia
Il.lustracions de l’Albert Arrayas

En aquesta antologia poètica trobareu un recull de poemes, refranys i cançons per a cada setmana de l’any. Petites joies que formen part del nostre llegat cultural. Us convidem a endinsar-vos en aquest delicat poemari il·lustrat per l’Albert Arrayás, que, amb la seva personal interpretació, ens farà viatjar dins la màgia de les paraules i les imatges.

Poemes de fred i manta
Autora: Núria Albertí
Il.lustracions: Mercè Gal.lí
Editorial: Cep i la Nansa

Poemari adreçat a prelectors i primers lectors. El llibre presenta set poemes sobre l’estació de l’hivern. Tots ells relacionats amb temàtiques properes a l’edat dels seus lectors: el fred, el nadal, la neu, els refredats…

Uns quants especials…

Amb calma
Autors: Williams, Rachel / Hartas, Freya
Editorial: Flamboyant

La natura que ens envolta fa meravelles. Dia rere dia, hora rere hora, centenars de transformacions meravelloses ocorren just davant nostre.
Però no sempre és fàcil adonar-se’n i veure-les… Llegiu aquestes cinquanta històries naturals, que us descriuen prou a poc a poc perquè pugueu veure com tenen lloc. Després, sortiu a l’aire lliure i fixeu-vos en tot el que podeu arribar a descobrir si us preneu les coses amb prou calma.

Capgirat
Autora: Dalmau, Alba
Il.lustracions: Vidal, Cinta
Editorial: Bindi Books

Un dia el món va començar a trontollar i tot va volar pels aires. Quan el món va parar de tremolar, tot estava descol·locat i la meva gata Caliua havia desaparegut… Una història poètica i evocadora d’Alba Dalmau i Cinta Vidal que ens proposa veure el món que ens envolta d’una manera diferent.

La vida il.lustrada
Autora: Aisato, Lisa
Editorial: B de Block

La vida il·lustrada és una obra d’art per gaudir, per aprendre a assaborir els millors moments de la vida. Al principi estàs creixent, i el món és un regal per obrir. A l’adolescència descobreixes els altres, i també et descobreixes a tu. La primera joventut es presenta com un llibre en blanc, farcit de primeres vegades. Pots trobar llavors a la persona que t’acompanyarà sempre. O potser no, potser només un temps. Formes una família de fills, amics o animals. O de tots alhora. Després la càlida maduresa s’obre davant teu. I, si tens sort, la vellesa. I pot ser que no reconeguis la teva imatge al mirall, però com t’alegra ser aquí. De vegades, el temps s’atura i ens recorda que la vida està feta d’etapes que compartim tots i que mereixen celebrar-se cada dia. Un llibre màgic, ple d’humor i de bellesa, per estimar, recordar i compartir. De la il·lustradora del conte La nena que va salvar els llibres. Millor llibre de 2019 segons els llibreters noruecs.

Desde 1880
Autor: Gotusso, Pietro
Editorial: Kalandraka

Una narració gràfica, una història sense paraules que mostra el pas del temps en el darrers 140 anys. Ambientada en una ciutat occidental, l’edifici d’un cèntric carrer, una llibreria, és l’escenari invariable on s’observa el trànsit dels anys a través de la vestimenta dels seus habitants, els diferents models de família, els mitjans de transport, els productes exposats als aparadors, els oficis dels transeünts o els avançaments tecnològics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.