Llibres per ajudar als petits a entendre el moment més dur La Llar del Llibre de Sabadell ens proposa publicacions infantils que aborden la mort des de diferents perspectives

Si hi ha moments de la vida que als grans ens costen d’entendre, imagineu-vos als més petits de casa! Per ajudar-vos, i ajudar-los, a explicar i comprendre i acompanyar un dels moments més durs per a qualsevol persona hi ha, per sort, un munt de llibres poden facilitar-vos les coses. Aquest més, la Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre, ens proposa aquest mes un recull de publicacions adreçades als nanos que aborden, des de diferents perspectives, el sempre difícil tema de la mort.

L’illa de l’avi
Autor/a: Benji Davies
Editorial: Andana
En Leo estima al seu avi, l’avi l’estima a ell. Això passi el que passi, no canviarà mai. Un llibre deliciós que ens ensenya que les persones que estimem sempre estan molt a prop nostre, siguin on siguin.

L’arbre dels records
Autor/a: Britta Teckentrup
Editorial: NubeOcho
La Guineu havia tingut una vida llarga i feliç, però ara estava cansada. Va mirar el seu bosc estimat una última vegada, va jeure, va respirar profundament i va tancar els ulls per sempre.

El meu avi i jo
Autor/a: Núria Parera
Il·lustracions: Almudena Suárez
Editorial: Joventut
Amb l’avi Simó juguem a amagar petons cada dia. Encara que se’n vagi a l’hospital, encara que no hi sigui, ell i jo sempre juguem. Un bonic àlbum, amb paraules senzilles, que narra la relació entre la néta i el seu avi.

La gota d’aigua
Autor/a: Ines Castel-Branco/Raimon Panikkar
Editorial: Akiara
I si la mort pogués ser explicada com l’instant en què una gota d’aigua cau al mar? Què passa amb la gota d’aigua? Què passa amb l’aigua de la gota?

 

No és fácil, petit esquirol!
Autor/a: Elisa Ramón / Rosa Osuna
Editorial: Kalandraka
L’esquirol vermell estava trist. Sentia una pena molt fonda perquè la seva mare s’havia mort, i pensava que no tornaria a ser feliç mai més. El seu pare li eixugava les llàgrimes amb tendresa, per consolar-lo.

L’arc de sant Martí de l’àvia
Autor/a: Tew Bunnag
Il·lustracions: Ester Jaume
Editorial: La liebre de marzo
La Nuri és una adolescent que viu al camp amb la seva àvia, la seva mare i el seu germà petit. Els seus pares s’han separat, però son bons amics. Quan la seva àvia es mor descobreix coses importants de la vida.

Què ve després del mil?
Autor/a: Anette Bley
Editorial: Takatuka
L’Otto és capaç de respondre a totes les preguntes que li fa la seva amiga. És un expert en números i coneix com comencen i acaben les coses. Però un dia, l’Otto es posa malalt i es mor. Un poètic conte il·lustrat sobre la entranyable relació entre dos amics.

El nen dels estels
Autor/a: Patrick Somers
Il·lustracions: Katrien van der Grient
Editorial: ING
La Clara està molt trista per la mort del seu germanet, en Miquel. Ara sap que tots ens hem de morir, ella també i quan això passi, algú la recordarà com ella es recorda d’en Miquel.

El pato y la muerte
Autor/a: Wolf Erlbruch
Editorial: Barbara Fiore
Una emotiva història en la que la mort visita de manera inesperada a l’ànec, establint una poc probable amistat. Un text simple que tracta de manera delicada i elegant un tema tan difícil com la mort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.