Publicitat
Publicitat

Llibres per quan la família augmenta… Contes que poden ajudar a combatre les pors i els dubtes dels petits per l'arribada d'un germanet o germaneta

germanet

L’arribada d’un nou membre a la família és un motiu d’alegria, però també pot ser un motiu de preguntes, dubtes o, fins i tot, pors per als petits de casa que deixaran de ser-ho en poc temps. Una bona idea per preparar-los per tots els canvis que suposa el naixement d’un germanet o germaneta, és aprofitar els molts llibres que hi ha sobre aquest tema i que repassen tots i cadascun dels sentiments que pot provocar aquest fet. La Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre ens proposa aquest mes un seguit de contes i llibres que us poden ajudar, arribat el cas, a què l’augment de la família sigui realment un moment de plena felicitat.

El nen nou

Lauren Child
Editorial Joventud
L’Elmore Green, com molts altres nens, va arribar al món essent fill únic. Tenia una habitació només per a ell, i tot el que hi havia era seu. Els seus pares creien que ell era el petit més adorable del món. Però un dia, tot va canviar….

Dins la nostra mama

Jo Witek / Christine Roussey
Editorial Brúixola
T’espero fora, germanet!! El naixement d’un germà és una experiència inoblidable. Viu-la gràcies al que una nena diu al germanet que està esperant. Àlbum de l’espera d’una germaneta gran, amb solapes sorpresa!!

Gegantíssima

Bel Olid / Màriam Ben-Arab
Editorial Estrella Polar
Un dolç i divertit relat que parla de fer-se gran i de l’arribada d’un nou membre a la família.

 

El canvi

Jan Ormerod / Andrew Joyner
Editorial Ekaré
El germanet de la Carolina Cocodrila sempre baveja, però la Mama Cocodrila només parla de com n’és de preciós. La Carolina està molt gelosa. Per això decideix anar a la botiga de bebès i canviar el seu bavós germanet per un altre de nou. En trobarà cap que li faci el pes???

Tu i jo. El conte més bonic del món

Elisenda Roca / Guridi
Editorial Combel

Tindreu a les mans el conte més bonic del món. Un àlbum il·lustrat que explica amb tendresa i bon humor les emocions i sentiments que pot sentir una nena o nen amb l’arribada d’un germanet.

La Laura i la panxa de la mare

Liesbet Slegers
Editorial Baula
La Laura veu com la panxa de la seva mare va creixent. S’impacienta per conèixer al seu germanet… I finalment, arriba!! Una col·lecció per als més petitons.

La petita nena gran

Claire Keane
Editorial Picarona
La Matisse és una nena petita en un món gran. Però, així i tot, pot tenir unes grans aventures. Què succeeix quan coneix a algú que encara és més petit que ella?…Doncs que descobreix que és granment divertit ser una germana gran! Amb molta dolçor i alegria, la Claire Keane ens explica una història tendra sobre l’amor fraternal.

La mare té un bebé a la panxa

Luana Vergari / Simona Ciraolo
Editorial Picarona
El petit protagonista d’aquest divertit i útil conte es prepara per l’arribada d’una germaneta, però no pot imaginar com serà la seva família amb “un altre que no sigui la mare, l’Huc o el pare”.

Esperem un bebé

John Burningham / Helen Oxenbury
Editorial Joventut
Com es dirà el bebè? I què farà? No necessitem cap bebè, oi que no? L’arribada del bebè es va apropant, dia a dia, pregunta a pregunta.

 

Tots sou els meus preferits

Sam McBratney / Anita Jeram
Editorial Kókinos
Hi havia una vegada una mare óssa i un pare ós que cada nit deien als seus tres ossets que eren els més meravellosos del món. Un dia, però, els ossets van començar a preguntar-se quin dels tres era el preferit de la mare i del pare. Perquè tots tres no podien ser el millor…O sí??

Leave a Reply

Your email address will not be published.