Publicitat
Publicitat

Llibres per aprendre a cuidar el medi ambient La Llar del Llibre ens proposa novetats literàries infantils centrades en l'actual moment d'emergència climàtica

llibres cuidar medi ambient

La cura de la natura i una actitud sostenible i respectuosa amb el medi ambient s’han convertit en autèntics imperatius avui en dia. Els experts alerten que els efectes del canvi climàtic poden ser irreversibles si no actuem ràpidament en tots els àmbits de la nostra activitat i, per això, l’ecologia s’ha situat al centre de les nostres vides. Naturalment, això té un reflex en els més petits de casa no només perquè, sovint, actuen com a autèntics agents protectors del medi sinó també perquè les editorials s’han abocat a publicar llibres infantils i juvenils per a què puguin entendre la situació i aprendre què podem fer per alleugerir-la. La Isabel Roca, la responsable de literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre, ens proposa alguns títols per aconseguir nois i noies ben informats sobre les necessitats del nostre planeta:

Rescat planeta

Patrick George
Editorial Joventut
Un llibre pels més petits, de petits gestos que ajudaran a fer del nostre món, un millor món. Amb fulls transparents per veure els beneficis de cada gest en cada doble pàgina.

Lota, la catxalota

Col·lectiu Rosa Sardina
Roser Rimbau
Editorial Takatuka
Dia rere dia, onada rere onada, el mar s’anava embrutant. La Lota, la petita catxalota, estava ben intrigada. Què hi feia tot allò a casa seva? D’on havia sortit?

Quan el glaç es fon

Rosie Eve
Editorial Zahorí Books
En un planeta alterat pel canvi climàtic, un os polar emprèn un viatge èpic per retrobar la seva mare.

 

Què li passa al planeta?

Eva Clemente
Editorial Emonautas
Si ens aturem a escoltar la nostra terra, entendrem que pateix una multitud de símptomes: contaminació dels oceans, escalfament global, extinció d’espècies… Un conte per abordar la situació ambiental del nostre planeta des d’una perspectiva divertida.

A casa

Victoria Furze
Editorial Vegueta
Una tortuga ens convida a conèixer la seva llar en les profunditats del mar i l’impacte que està tenint el plàstic en els nostres oceans. Necessitem canviar les coses.

Aturem la invasió. No ens deixem dominar pel plàstic

Raül Hurtado / Jose Ibáñez
Claudia Mosquera
Editorial Andana
Atenció, emergència: estem patint una invasió silenciosa! Amb aquest llibre podrem saber com va arribar el plàstic a les nostres cases fa 150 anys. És el moment de passar a l’acció!!

La tortugueta i el mar

Becky Davies / Jennie Poh
Editorial  Brúixola
A la tortugueta li encanta el lloc on viu: un preciós mar ple de colors vius i sorpreses meravelloses. Explora el mar amb la petita tortuga i coneix la lluita terrible de les espècies que hi viuen quan el plàstic i la contaminació envaeixen les seves llars.

Un mar de plàstics

Kirsti Blom / Geir Wing Gabrielsen
Editorial  Takatuka
Un llibre imprescindible amb unes magnífiques fotografies que ens explica com l’oceà s’està convertint en un abocador d’on mengen les aus marines. Per sort, tots podem posar el nostre granet de sorra.

Monstres de veritat  amenacen el planeta

Marie G. Rohde
Editorial Zahorí Books
Hi ha monstres voltant pel planeta: volen sobre el nostre cap, viuen a les profunditats del mar i fins i tot s’amaguen a les clavegueres. Provoquen tempestes, assequen llacs i espanten els animals.

Canvi climàtic

Yayo Herrero López / M. González Reyes / Berta Páramo Pino
Editorial Litera
Durant desenes de milers d’anys, els éssers humans van viure utilitzant l’energia del sol, de les marees, dels vents o de la llenya per cobrir les necessitats que tenien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.