Publicitat
Publicitat

Llibres per aprendre de tot i més

Un bon llibre és un recurs indispensable per passar-ho bé i, a la vegada, aprendre coses. Aquest mes, la Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre ens proposa llibres amb els quals podrem entrenar la nostra curiositat, aprendre conceptes científics, ser una mica més crítics/ques o fer un recorregut per la Terra i conscienciar-nos de la importància de tenir-ne cura, entre moltes d’altres coses. Trieu i remeneu!

El meu primer llibre d’olors i colors.
Ed. Auzou

Reconeixes aquestes olors tan bones que t’envolten? Gràcies a les il·lustracions, descobreix un color a cada pàgina. Endevina quin element d’aquest color s’amaga rere la solapa. Associa cada element amb la seva olor fregant el dibuix amb el dit.

Els tres porquets (inclou 16 peces musicals)
Autor: Olivier Tallec
Editorial Estrella Polar

Descobreix l’aventura d’Els tres porquets i diverteix-te fent sonar els botons a cada pàgina! Escolta com els tres porquets canten, xiulen, ronquen, piquen i serren, com el llenyataire i el paleta cantussegen tot treballant, com el llop bufa i perd l’alè, com espetega el foc, com sona el tocadiscs… i el ball de victòria dels tres porquets!

El llibre de l’hivern. Busca i troba
Autor: Rotraut Susanne Berner
Editorial Barcanova

Arriba el fred a la nostra ciutat! La neu cau en molts indrets i tothom es prepara per celebrar les festes de Nadal! Observa amb molta atenció totes les escenes. Diverteix-te buscant animals, vehicles, plantes, objectes o joguines.

En Gus, no vol anar de caça
Autor: Tyto Alba
Editorial: Nuevo Nueve

En Gus és un gos de caça. En Gus no suporta que l’obliguin a fer el que no vol. En Gus ens ensenya a donar-ho tot sense esperar res a canvi. En Gus només vol ser feliç. El primer conte infantil d’en Tyto Alba, amb uns preciosos dibuixos i una gran lliçó d’amistat.

La unió fa l’èxit. Una història de gallines
Autor: Laurent Cardon
Editorial Tramuntana

Aquest matí hi ha una gran agitació al galliner. Les gallines n’estan tipes, de passar-se tot el dia covant els ous. I els galls no tenen cap intenció de permetre que canviïn d’hàbits!

El secret de la lluna
Autor: Tali Vaimberg
Il.lustracions: Albert Arrayás
Editorial VVKids

La Maia s’ha acostumat a contemplar la lluna abans d’adormir-se. Una nit, descobreix que milers de nens d’arreu del món fan el mateix que ella i s’adona que, d’una manera gairebé màgica, pot sentir-ne les veus llunyanes. Al costat d’aquests nens i nenes, la protagonista emprendrà un apassionant viatge interior cap al món de le emocions, durant el qual aprendrà a comprendre i comunicar sentiments com l’admiració, la tristesa, la vergonya, l’angoixa davant la mort o l’alegria de viure.

Daniela la pirata i la bruixa Sofronissa
Autora: Susanna Isern
Il.lustracions: Gómez
Editorial NubeOcho

La malvada bruixa Sofronissa viu a l’Illa Tenebrosa. Des de la seva cabanya, ho observa tot a la seva bola de cristall. No suporta que els altres riguin i, quan veu algú feliç, li llança encanteris perquè tot li surti malament. La pirata Daniela s’enfrontarà a la Sofronissa! Un nou llibre de la pirata més famosa!

Bambú
Autora: Marta Busquets
Il.lustracions: Grillo en casa
Editorial ING Edicions

El Bambú i els seus germans viuen als Pirineus, envoltats de prats i boscos. Són uns cadells molt juganers i els encanta ajudar la seva mare a vigilar les ovelles i a cuidar el ramat. Tots són molt feliços aprenent a ser bons gossos pastor! Tots excepte un… el Bambú! Tot canvia el dia que el Bambú és adoptat per un nen amb qui establirà una connexió molt especial… I descobrirà que ell també té el seu lloc al món. Bambú no és només una oda a la diversitat, és també una història que ens parla del valor de la solidaritat, de l’altruisme, de la responsabilitat i de l’amor pel món natural, a través d’uns protagonistes únics i inoblidables.

Un any de bones nits
Autor: Haddy Njie
Il.lustracions: Lisa Aisato
Editorial Baobab

Les estacions, com nosaltres, també dormen. Quan la primavera està desperta, les altres tres estan adormides. I quan la primavera s’adorm, l’estiu es desperta del seu somni llarg i profund. Aquest conte farà que tots els nens i les nenes somiïn amb els cicles de la natura.

Això és ciencia! 50 experiments fàcils!!
Editorial Joventut

L’aire pesa? Per què existeixen el dia i la nit? Per què s’encén una bombeta? A on va l’aigua quan plou?… La curiositat dels nens arriba a ser insaciable i no tot és tan senzill d’explicar i fer entendre. Un acolorit llibre, ple de preguntes, respostes i experiments sorprenents, que captivarà l’atenció dels més petits i també dels més grans!

Eco Herois. Vides per defensar el planeta.
Autora: Federica Magrin
Il.lustracions: Isabella Grott
Editorial VVKids

Protegir el nostre planeta d’amenaces com la contaminació, l’escalfament global o l’explotació desmesurada dels recursos naturals sembla un missió imposible, tan sols a l’abast d’algun heroi amb poders sobrehumans. Llegint les pàgines d’aquest llibre podràs conèixer les històries d’aquests herois, homes i dones que han  lluitat perquè la Terra sigui un lloc meravellós per viure.

Microbis. Professor Darwin Books

Autors: Sheddad Kaid-Salah Ferron / Eduard Altarriba
Editorial Andana

En temps de pandèmia, un llibre per aprendre a l’escola i en família la importància dels microbis, imprescindibles per a la vida i també els causants de malalties.

La terra amb moviment
Autores: Anne-Sophie Baumann / Pierrick Gravoiu / Didier Balicevic
Editorial Cruïlla

Com funcionen els volcans? Què hi ha dins de la Terra? Com es formen les tempestes? Què passa quan la Terra es mou? Com podem preservar els recursos naturals? En aquest llibre fascinant ple de solapes i finestres descobrireu un planeta increïble que és casa nostra, la Terra.

El món natural a vista d’ocell
Autors: John Farndon / Paul Boston
Editorial: La Galera

Un llibre amb un missatge positiu: que els més petits descobreixin per si mateixos la naturalesa. Il·lustrat a tot color, s’introduiran en els diferents ecosistemes i aprendran tot tipus de curiositats sobre les espècies animals i vegetals. Un excepcional viatge en globus per contemplar el món com no ho havies fet mai i descobrir les meravelles del planeta Terra des de les altures. Amb impressionants pàgines desplegables, en gran format i a tot color.

Leave a Reply

Your email address will not be published.