Publicitat
Publicitat

Les famílies que acullen infants i adolescents de familiars que no els poden atendre es troben per compartir experiències El Servei d’Integració Familiar comarcal va atendre l’any passat 150 infants i va donar formació a quinze famílies

Trobada famílies

Les famílies van compartir experiències acompanyades de professionals del Consell Comarcal | (c) Consell Comarcal

REDACCIÓ

Diverses famílies que acullen infants i adolescents de familiars seus que per diferents situacions no poden atendre’ls van participar divendres passat en una trobada a la seu d’Aldees Infantils SOS del Vallès Occidental. Les famílies van poder compartir experiències i resoldre dubtes mentre els infants participaven en tallers i jocs d’esbarjo. La coordinadora de l’àrea de Benestar Social, Fina Ramoneda, i la cap del Servei d’Infància del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Núria Gómez, van acompanyar les famílies durant la trobada i els van agrair la seva dedicació.

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) de l’ens comarcal presta un servei integral a les famílies que s’acullen a l’anomenat Servei d’Integració Familiar en Família Extensa, la mesura de protecció prioritzada a la Llei dels Drets i les Oportunitats de la Infància i l’Adolescència. L’EAIA comarcal dona servei a tots els municipis de la comarca excepte Sabadell i Terrassa, que compten amb un equip propi. Aquest recurs és el més recomanable quan els pares no poden exercir de forma adequada les funcions parentals a causa de la seva incapacitat, per negligència o per maltractament, ja que evita la separació dels infants de l’entorn familiar més proper.

A l’EAIA de la comarca aquest projecte el porta a terme l’entitat Aldees SOS del Vallès Occidental per encàrrec del Consell Comarcal. Es finança a través del contracte programa per la coordinació i col·laboració entre el Departament de Treball i Afers Socials i Família i l’ens comarcal. El Servei d’Integració Familiar en Família Extensa comarcal va atendre l’any passat 150 nens i nenes. A banda de l’acompanyament individual i familiar, els professionals utilitzen la metodologia grupal per a donar suport a les famílies d’acollida i també als joves acollits. L’any 2017 es va realitzar formació grupal a quinze famílies i disset joves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.