Publicitat
Publicitat

L’entitat Obrir-se al món rep una subvenció per donar suport a famílies amb persones autistes i amb TGD

L’entitat Obrir-se al món rep una subvenció per donar suport a famílies amb persones autistes i amb TGD

Obrir-se al món podrà continuar donant suport a les famílies vallesanes. El Ple Municipal ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i aquesta entitat, així com la concessió d’una subvenció directa a l’entitat per a l’organització, promoció i foment d’activitats adreçades a la inclusió social i suport a les famílies de persones afectades per l’autisme i Trastorns Generalitzats del Desenvolupament (TGD). L’import de la subvenció serà de 30.000 euros.

La concessió de la subvenció, de caràcter extraordinari, es fonamenta en la difícil situació econòmica que en aquests moments travessa l’entitat. Amb l’ajut es vol contribuir a garantir la continuïtat dels serveis que ofereix Obrir-se al Món, que es consideren fonamentals per atendre a les famílies amb persones amb autisme i atès que no existeix un recurs similar a la ciutat de Sabadell ni a la Comarca. Així mateix, cal remarcar que el nombre de persones diagnosticades d’autisme va en augment.

En aquest marc, Obrir-se al món, constituïda a principis de 2010 – tot i que els seus socis fundadors portaven més de 15 anys treballant com a col·lectiu— treballa per oferir a la persona afectada els suports necessaris perquè pugui exercir el seu dret a tenir un lleure i oci en igualtat de condicions respecte la resta de la població i per facilitar el respir a les seves famílies, amb necessitat de trobar alternatives d’oci especialitzades on portar els seus fills i filles i espais on es puguin fer càrrec d’aquesta patologia.

Les activitats incloses al projecte presentat per Obrir-se al món plantegen propostes diverses: activitats lúdiques (musicoterapia, art-terapia, psicomotricitat…), un esplai els dissabtes, casal de vacances, sortides, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.