L’Aula de l’Aigua incorpora novetats per convertir-se en un equipament inclusiu per a tothom Aigües Sabadell ha treballat de forma coordinada amb l’ONCE i la Federació de Persones Sordes de Sabadell i Catalunya

Aula de l'Aigua

Presentació dels nous elements inclusius que incorpora la instal·lació | (c) Aigües Sabadell

REDACCIÓ

La companyia Aigües Sabadell ha incorporat novetats a l’Aula de l’Aigua per convertir-la en un equipament inclusiu per a totes les persones independentment de les seves capacitats. Aquests canvis s’han incorporat als elements d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda amb què ja comptava l’espai des de la seva creació. “Volem garantir que tots els continguts que aquí transmetem arribin a tothom”, ha explicat el director general d’Aigües Sabadell, Joan Cristià. L’Aula de l’Aigua es va inaugurar a finals de 2016 amb l’objectiu d’esdevenir el centre local d’interpretació de l’aigua. Des de llavors, més de 4.000 persones han visitat les seves instal·lacions. L’espai ofereix al públic diferents propostes lúdiques i culturals relacionades amb l’aigua, com activitats familiars, trobades i conferències.

Entre les accions implantades per aconseguir que sigui un equipament inclusiu es troben la incorporació d’una maqueta a escala de la Torre de l’Aigua,  per tal que les persones amb discapacitats visuals puguin apreciar les seves característiques arquitectòniques mitjançant el tacte. A més, s’ha creat una guia de la visita en Braille i fitxes amb esquemes tàctils d’alguns dels elements exposats com el Templet de les Aigües, el cicle integral o la roda del Molí Torrella. També s’ha produït un vídeo que transmet els continguts de l’aula en llenguatge de signes i subtitulat en català, accessible a Youtube o mitjançant un codi QR que es troba a l’entrada de l’equipament. La companyia ha treballat també perquè tots els elements originals de l’àmbit històric exposats es puguin tocar. Per a fer possibles aquests canvis, Aigües Sabadell ha treballat de forma coordinada amb l’ONCE i la Federació de Persones Sordes de Sabadell i Catalunya.

Un altre àmbit d’inclusió que la companyia té en compte són les edats dels visitants. Per aquest motiu es programen activitats dissenyades especialment per cada franja d’edat. “Des d’EDUCASSA, fins a les conferències del cicle ‘Aigua i Món’, passant per les activitats familiars dels diumenges o les visites personalitzades per a entitats i col·lectius”, ha explicat la directora de Desenvolupament Sostenible, Elisabeth Santacruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.