Publicitat
Publicitat

Xirriquiteula Teatre porta a LaSala la seva particular visió de la història de ‘Laika’, la gosseta astronauta El muntatge, acabat d'estrenar, ha rebut ja diversos premis de teatre i es perfila com un dels èxits de la temporada

Laika

Una escena del muntatge | (c) Xirriquiteula Teatre

REDACCIÓ

La companyia Xiquirriteula Teatre presenta aquest cap de setmana a Sabadell la seva darrera creació, Laika. La proposta, dirigida per Enric Ases, es representarà a LaSala Teatre, de la ronda Roureda, demà dissabte al vespre (20.00) després que aquests últims dies s’hagi representat en tres funcions escolars. Dirigida a espectadors a partir de 6 anys d’edat, Laika tracta de manera rigorosa però trepidant la vida de la gosseta que els soviètics van enviar a l’espai l’any 1957 i que ha passat a la història per ser el primer ésser viu en orbitar la Terra.

“És un espectacle de creació col·lectiva. Quatre actors i el director de l’obra vam estar un any i mig investigant tant en la història de la Laika com en la millor manera de representar-la. Hem partit de zero a partir dels fets que li van passar a la protagonista i que ens van tocar molt. És un treball d’equip, tots participem en la definició de l’espectacle”, explica en Daniel Carreras, actor de l’obra. La producció promet als seus espectadors una aventura carregada d’emoció que els embolicarà en una història inesperada fins l’últim moment. “Pels nens és una història molt nova que abans no coneixien i que d’aquesta manera, descobreixen mentre estan gaudint del teatre”, afegeix.

La proposta utilitza diferents elements artístics. El treball dels actors i actrius es barreja amb l’ús de titelles i tècniques de clown, així com amb la projecció de làmines creades per l’equip que ajuden a compondre els diferents espais per on transcorre l’acció. “Les projeccions les fem amb màquines dels anys cinquanta, de manera que tot queda molt lligat a l’espectacle. Les titelles, com la Laika, també formen part de tota aquesta plàstica que hem creat”, explica Carreras.

Laika es va estrenar a la Mostra d’Igualada la primavera passada. Més tard, es va representar a la Fira de Teatre de Titelles de Lleida i al Grec Festival de Barcelona. Tot i el poc temps que porta a la cartellera, ja ha estat guardonada per millor escenografia, millor espectacle del jurat infantil i ha obtingut un guardó a la Fira de Titelles de Lleida. “No ens esperàvem l’èxit, com que tot just està començant no teníem presents els premis, però ens han fet agafar molta confiança en l’espectacle. Que després de tanta feina el públic s’emocioni amb l’obra i a més ens ho premiïn, és rodó i perfecte”, diu l’actor. Els intèrprets de l’obra són Marc Costa, Iolanda Llansó, Christian Olivé i el propi Daniel Carreras.

Les entrades per a la sessió de demà es poden comprar a la pàgina web del teatre amb un preu de 10 euros l’entrada general i 8 euros per als amics de LaSala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.