Publicitat
Publicitat

LaSala Teatre celebra els deu anys amb una gran festa plena de sorpreses a la seva seu de la ronda Roureda

LaSala Teatre a Sabadell

LaSala Teatre és a la ronda Roureda, al nord de la ciutat | (c) Petit Sabadell

L’únic centre de creació, producció i exhibició de teatre infantil i familiar de Catalunya, LaSala Teatre de Sabadell, celebra aquest proper diumenge 9 d’octubre el desè aniversari amb una gran festa plena de sorpreses que es desenvoluparà a la seva seu de la ronda Roureda, “l’únic lloc on és possible fer una celebració com la que hem preparat”, diu la directora de l’equipament, Eulàlia Ribera. La festa començarà a les onze del matí i, fins passada la una del migdia, combinarà diferents activitats participatives a la plaça del costat a LaSala amb passis d’un espectacle d’Efímer Teatre a l’interior del recinte. Es tracta d’una convocatòria oberta a tothom encara que els que vulguin veure –i viure—la proposta d’Efímer hauran de comprar una localitat que, a més, va acompanyada d’una capseta plena d’elements per poder viure la celebració al cent per cent.

“Vam estar rumiant moltes coses per celebrar els 10 anys i, al final, vam decidir parlar amb els d’Efímer Teatre, que tenen una imaginació desbordant i que ja han estat amb nosaltres en d’altres ocasions”, explica Ribera. Aquesta companyia tornarà a Sabadell amb els dracs de Lo Carrofil, que ja es van poder veure el Teatre Principal fa un any amb motiu de la inauguració de festival El Més Petit de Tots, i en aquesta ocasió també presentarà La gran tempesta, una instal·lació que permet viure la sensació d’estar dins d’una d’aquelles bombolles amb paisatges en les quals neva a l’agitar-les.  “LaSala està impregnada d’emocions i alegries que hem anat acumulant en aquests deu anys i que s’han convertit en una bombolla que esclatarà aquest diumenge”, argumenta la seva directora.

A l’exterior, els participants a la Festa podran prendre part en diferents activitats “que no es poden desvetllar” per mantenir l’element sorpresa de la convocatòria. Sí que se sap, no obstant, que els cuiners de l’espectacle Ratatouille de la Joventut de la Faràndula hi tindran un paper important, juntament amb els herois del músical Hèrcules, del Teatre Sant Vicenç. És la primera vegada que les tres entitats sabadellenques que produeixen espectacles infantils col·laboren en una convocatòria conjunta que “ha de ser, també, l’inici d’una gran amistat”, diu Eulàlia Ribera. “ Fins ara es pot dir que vivíem una mica d’esquenes els uns als altres i tots estem d’acord en què això ha de canviar”, afegeix.

Una temporada especial

lasala-sabadell-02La Festa marcarà també l’inici d’una temporada especial per LaSala, un curs marcat per aquest desè aniversari i que portarà a la ciutat una vintena d’espectacles adreçats al públic familiar i seleccionats entre els millors de l’oferta del sector a l’Estat espanyol. “La temporada pinta molt bé”, avança Eulàlia Ribera. I ho diu no només per les peces que vindran sinó també per la resposta que, fins al moment, s’ha rebut per part de les escoles, a les quals es dirigeix una part important de l’activitat de LaSala. A hora d’ara, per exemple, ja s’ha superat el nombre de reserves escolars per assistir a les funcions previstes en els propers mesos.

Una circumstància que consolida aquest projecte nascut fa deu anys a Sabadell i que ja ha transcendit les fronteres de la ciutat, com ho demostra que el festival El Més Petit de Tots –dedicat als muntatges per a nens i nenes de 0 a 5 anys—es faci actualment a més d’una desena de ciutats catalanes i tingui un germanet al País Basc. “En aquesta dècada i gràcies a LaSala, a Sabadell han passat coses que no han passat enlloc més”, sintetitza Ribera, que es confessa “contenta” per l’aniversari. “Hem sobreviscut, tenim el suport de les Administracions i, per bé que amb mancances, podem tirar endavant”, resumeix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.