Publicitat
Publicitat

LaSala Teatre s’obre a ‘Años Luz’, l’espectacle guanyador del Premi Feten a la Millor Proposta Plàstica La companyia asturiana Luz, Micro y Punto fa a Sabadell l'estrena catalana d'aquest muntatge visual i sonor

Luz micro y punto

‘Años Luz’ és la guanyadora de Premio Fetén 2017 a la millor proposta plàstica | (c) Luz Micro y Punto

La companyia teatral asturiana Luz, Micro y Punto presenta el proper diumenge a LaSala Teatre l’espectacle Años Luz, l’obra guanyadora del premi FETEN 2017 d’Arts Escèniques a la Millor Proposta Plàstica. Els premis FETEN són els principals guardons de l’Estat espanyol en matèria de teatre familiar. Años Luz és un espectacle d’ombres xineses que convida a entrar en un univers màgic, ple de colors, llums, titelles i figures amb projeccions. Les tres artistes de la companyia han creat e aquest espectacle una escenografia sensorial i evocativa, que al ritme de les percussions japoneses i diversos instruments desconeguts, parlara de l’amistat, les emocions i els sentiments sense dir ni una sola paraula.

“És un espectacle especial on tractem el tema de l’amistat i com són les primeres emocions que tenim com a éssers humans. Els personatges experimenten per primera vegada l’amor, l’amistat, l’enveja, per exemple“, explica Patricia Toral, una de les tres components de la companyia. Sense paraules, les tres artistes es comuniquen a través de la poètica de les imatges, acompanyades de la música, i així, aconsegueixen seduir al públic amb un teatre d’ombres amb molts ingredients per ser una fantasia.

L’equip tècnic amb el que compta Luz Micro y Punto no és un tema qualsevol. “Utilitzem retroprojectors antics dels anys vuitanta, on hi posem transparències i filtres de colors i es generen uns colors visualment molt atractius. N’utilitzem tres d’aquests”, explica Toral. A l’escenari, treballen amb el cos, un armari màgic, les màscares, les percussions japoneses, el piano, i un omnichord, un instrument electrònic amb so sintetitzat.

La passió per les arts plàstiques de la companyia l’han fet guanyadora de la darrera edició dels Premis FETEN. “Va ser increïble, només portem quatre anys amb aquesta companyia i rebre un guardó així ens ha donat força per seguir endavant molts anys més. I sobretot, que reconeguin una proposta sobre el teatre d’ombres, que no és una disciplina molt popular, tot i que en els últims anys hi ha un petit boom. Nosaltres hem volgut aprofundir en aquest camp  perquè és com un món paral·lel que conviu amb aquest i això ens apassiona“, comenta.

L’obra Años luz la van presentar a finals de 2016 a València i l’han anat modificant i treballant en un procés creatiu progressiu. “Ara, però, ja està com la volem, és la definitiva”, assegura Patricia. La proposta, dirigida al públic a partir de sis anys, es presenta per primera vegada a Catalunya a la ciutat de Sabadell. La proposta promet fascinar tant als nens com al públic adult perquè “té moltes parts que no s’esperen, porta els espectadors a un lloc que desconeixen on tot els sorprendrà i els atraurà”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.