Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament ofereix 300 places gratuïtes als casals d’hivern de la ciutat per a infants en situació de vulnerabilitat La finalitat és vetllar per la igualtat d'oportunitats d'infants i adolescents independentment del seu nivell econòmic

Associació Juvenil Esquitx

L’Associació Juvenil Esquitx és una de les entitats col·laboradores | (c) Associació Juvenil Esquitx

REDACCIÓ

L’Ajuntament de Sabadell finançarà 300 places per a infants i adolescents en situació desfavorida als casals d’hivern que porten a terme diverses entitats de la ciutat durant les vacances de Nadal. Les places es distribuiran en un total de cinc esplais i casals de diferents barris i s’oferiran gratuïtament a les famílies. La proposta té per objectiu vetllar per la igualtat d’oportunitats d’accedir al lleure educatiu independentment del nivell econòmic. “Continuem avançant per l’equitat i l’èxit educatiu. El lleure és un dels pilars en l’educació dels infants i en aquest sentit treballem per facilitar-hi l’accés, especialment dels nens i nenes que es troben en una situació més vulnerable”, justifica el regidor d’Educació, Joan Berlanga. La plaça de Sant Roc destinarà a la iniciativa un total de 14.700€.

Aquest és el quart any que l’Ajuntament impulsa un programa per garantir l’accés als casals d’hivern d’infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. Els casals es portaran a terme durant les dues setmanes de vacances escolars, i ofereixen entre cinc i set dies d’activitats amb un mínim de tres hores diàries. Les entitats de lleure que participen a la iniciativa són l’Associació Juvenil Esquitx, l’Associació Esportiva Can Deu, la Fundació Privada Idea, el Grup d’Esplai La Baldufa i al Ludoteca Margarida Bedós.

Les activitats que es proposaran seran diverses i dirigides a facilitar que els infants puguin continuar amb el procés educatiu durant les festes de Nadal en un entorn més lúdic. A banda de contribuir a conèixer més la ciutat, es treballarà amb els valors típics dels esplais com la participació, la convivència, la responsabilitat, la solidaritat, la creativitat o el treball en equip. A més, s’han programat algunes sortides al voltant de la programació nadalenca a la ciutat així com activitats relacionades amb l’àmbit artístic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.