Publicitat
Publicitat

Sabadell acull la primera ‘Setmana de l’Acolliment Familiar’ per trobar famílies a un centenar d’infants

acolliment-familiar

Un dels cartells oficials de la Setmana de l’Acolliment Familiar | (c) Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa a Sabadell la primera edició de la ‘Setmana de l’Acolliment Familiar’. La campanya, que es desenvolupa del 28 de novembre al 2 de desembre, té l’objectiu d’incrementar el nombre de famílies acollidores de nois i noies que viuen en institucions residencials. Actualment hi ha un centenar d’infants de 0 a 6 anys que viuen a les dependències de l’Institut Català d’Acolliment i necessiten trobar una família. Al llarg de tota la setmana es faran diferents activitats de promoció i divulgació a la ciutat per poder trobar una llar a tots aquests nens.

A Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores, una vintena de les quals són de Sabadell. Entre totes acullen a un miler d’infants que s’han quedat sense poder viure amb la seva família biològica. Però encara hi ha un centenar de nens d’entre 0 i 6 anys amb necessitats especials que viuen a les institucions residencials. Per això, la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, han fet una crida per trobar famílies que acullin aquests nens i nenes amb diferents actes de sensibilització que es portaran a terme al llarg d’aquesta setmana.

Es tracta de grups de nens amb malalties greus, amb diversitat funcional, o grups de germans. Hi ha infants amb diferents tipus de necessitats i la temporalitat de l’acolliment depèn de la situació de la criatura i la de la seva família biològica. Hi ha diversos tipus d’acolliments: pot ser un acolliment d’urgència i diagnòstic, un acolliment simple, un acolliment permanent i també existeix l’acolliment de caps de setmana i vacances, sobretot per a infants més grans i adolescents.

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, assenyala que amb la campanya es vol fer una tasca divulgativa i “garantir tots els drets dels infants i això passa per garantir el seu dret a viure en un entorn familiar normalitzat”. Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, està satisfet que la ciutat sigui l’escenari d’aquesta primera setmana: “Des de l’Ajuntament, s’està fent una feina intensa per augmentar les famílies que acullen a Sabadell  i assolir així l’objectiu compartit amb la Generalitat”.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència  i a la vegada un gest compromès d’unes famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. La Llei 14/2010, sobre els Drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, apunta que sempre que sigui possible les mesures d’acolliment tenen preferència respecte d’altres formes de residència en institucions públiques, recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’infant.

Al llarg de la setmana es faran tota una sèrie d’accions a la ciutat de Sabadell per informar sobre les diferents formes d’acollida possibles. Per a més informació sobre la Setmana de l’Acolliment Familiar, podeu informar-vos trucant 012, o través de les institucions col·laborades d’integració familiar (ICIF) que col·laboren amb l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA).

Les activitats programades per la Setmana de l’Acolliment Familiar?

  • Jornades tècniques d’acolliments familiars 30/11/2012
  • Xerrada informativa Coneixes l’Acolliment Familiar? : 30/11/2016, 18:00h, a Sala d’Actes del Casal Pere IV (Rambla, 69 Sabadell). A càrrec de l’entitat Infància i Família i comptarà amb la presència d’una família acollidora, així com de representants de l’Ajuntament de Sabadell i de l’ICAA
  • Obra de teatre Dos Familias a càrrec de la Companyia La Família: 1/12/2016, 19h a l’Auditori Casal Pere Quart (entrada pel carrer Lacy 11).
  • Taules informatives al llarg de la setmana que proporcionaran informació als vianants del que és l’acolliment familiar i les seves diferents modalitats (al llarg de la setmana, ubicades una a la Pl. Doctor Robert  l’altra davant del Casal Pere Quart).
  • Exposició amb materials gràfics i vídeos a càrrec de les entitats Creu Roja i Infància i Família (al llarg de la setmana).  L’exposició s’ubica als baixos de l’Ajuntament de Sabadell, a la plaça Doctor Robert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.