El Mercat Central de Sabadell organitza la segona edició de la campanya ‘La rosa més solidària’

La rosa més solidària al Mercat Central de Sabadell

La recollida de l’any passat | (c) Mercat Central de Sabadell

El Mercat Central de Sabadell tornarà aquest any a convertir la Diada de Sant Jordi en una jornada de solidaritat. Després de l’èxit de l’any passat, s’hi farà la segona edició de La rosa més solidària, una campanya en la qual es repartiran un miler de roses entre les persones que aportin menjar per al Rebost Solidari de Sabadell. Ara fa un any, la iniciativa va recollir 1.750 quilos d’aliments i en aquesta ocasió la quantitat es superarà amb tota probabilitat després de la implicació de l’Obra Social “la Caixa” que doblarà la quantitat recollida amb producte fresc. En concret, els responsables del Mercat fan una crida a aportar aliments de primera necessitat i amb bona conservació, com arròs, pasta, llaunes de conserva, brics, oli, tomàquet fregit, sucre o galetes, per exemple. Tot el material es distribuirà entre les 2.400 famílies sabadellenques –unes 10.000 persones en total– que requereixen del Rebost per a la seva alimentació bàsica. El punt de recollida s’instal·larà al pati del Mercat, és a dir, a la part central de la llotja.

Presentació La rosa més solidària al Mercat Central de Sabadell

Pere Comajuncosa, Guillermo Wilches i Josep Prat| (c) Petit Sabadell

“Ens causa una profunda alegria veure que cada dia que passa la ciutat s’implica més en el nostre projecte”, valora Guillermo Wilches, president del Rebost Solidari. A més, el fet que en aquesta ocasió s’hi inclogui el producte fresc “és una molt bona notícia”. El compromís de l’Obra Social “la Caixa” passa per valorar econòmicament els productes aportats pels participants a la campanya i aportar el mateix import per tal d’adquirir carn, peix i verdura. La junta directiva del Mercat serà l’encarregada de decidir com es compren aquests productes donat que, per la quantitat que representaran, requereixen una logística especial. En qualsevol cas, es tracta de productes que no es poden recollir en les campanyes convencionals que desenvolupa el Rebost i que són imprescindibles per a una nutrició adequada.

Pel representant dels paradistes, Josep Prat, les novetats que ha experimentat la campanya La rosa més solidària en aquesta segona edició demostren la utilitat de la iniciativa i molt especialment la participació de l’entitat financera. L’Obra Social “la Caixa” va repartir l’any passat més de 250.000 euros entre les entitats de Sabadell i la seva àrea d’influència. El pressupost d’aquesta institució és de 500 milions d’euros i el 2014 més de nou milions i mig de persones van participar o es van beneficiar de les seves activitats. “Per nosaltres es molt important establir aquest vincle amb el Mercat Central de Sabadell”, conclou el seu director de l’àrea de Negoci de CaixaBank al Vallès Occidental, Pere Comajuncosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.