Publicitat
Publicitat

Uns 800 escolars de Sabadell i el Vallès s’apropen al teatre i la història amb ‘La Guerra de Troia’ a LaSala

La Guerra de Troia de l'Obra Social La Caixa a LaSala Teatre

Una escena de l’espectacle | (c) LaSala Teatre

Una 800 escolars de cicle mitjà i superior (de 8 a 12 anys) de Sabadell i poblacions dels voltants han assistit a aquesta setmana a les funcions escolars de l’espectacle La Guerra de Troia que s’han fet a LaSala Teatre, a la ronda Roureda, promocionades per l’Obra Social La Caixa conjuntament amb Rialles Espectacles Infantils i Juvenils i l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta d’una iniciativa que ja s’ha convertit en tradicional en la programació d’aquest teatre sabadellenc i que permet que els muntatges produïts per la fundació bancària amb finalitats didàctiques recalin a la ciutat, a més de les poblacions en les quals l’entitat disposa d’un centre cultural de gestió directa.  L’objectiu final és apropar les arts escèniques al públic infantil i juvenil mitjançant espectacles que no només proporcionin un entreteniment sinó que també afavoreixin el treball a classe abans i després de la funció mitjançant un dossier pedagògic que es posa a disposició dels docents.

Gràcies a aquest programa, els 800 nois i noies que han passat per LaSala han pogut gaudir d’un espectacle que combina l’audiovisual amb les titelles de gran format per explicar una de les llegendes més universals de tots els temps: la guerra que va enfrontar Grècia amb Troia i que va acabar amb el famós Cavall de Troia, una presumpta ofrena plena de soldats que els grecs van ‘regalar’ als troians al final del setge d’aquesta ciutat. “El gran secret d’aquesta proposta és un suport audiovisual magnífic creat per Carles Porta, que és una petita meravella i serveix perfectament per explicar què és una guerra i què comporta”, explica Eulàlia Ribera, directora de LaSala per qui la col·laboració amb l’Obra Social la Caixa “és una gran satisfacció”.

Presentació La Guerra de Troia a LaSala Teatre

Albert Martí, Eulàlia Ribera i Montserrat Chacon | (c) LaSala Teatre

En termes similars s’expressa Albert Martí, responsable de l’Obra Social al Vallès: “Des de la creació de LaSala hem apostat per aquest projecte, per donar-li contingut i continuïtat”.  Aquesta entitat, la primera fundació de l’Estat espanyol i la tercera més gran del món, dedica el 98 per cent dels seus recursos a donar suport a entitats socials. L’any passat, en clau comarcal, va finançar amb 360.000 euros un total de 65 projectes presentats per una cinquantena d’entitats. “I ho volem continuar fent perquè entenem que és una forma de revertir a la societat els beneficis que fa La Caixa”, valora Martí. El projecte també té el vist-i-plau polític. Per Montserrat Chacon, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, funcions escolars com les d’aquesta setmana van en la línia del que defensa la plaça de Sant Roc: “Com a govern, creiem que la Cultura ha d’estar a l’abast de tothom començant pels més petits“.

En aquest sentit, LaSala és una autèntica punta de llança de les arts escèniques i la Cultura a la ciutat. La temporada passada, l‘escenari de la ronda Roureda va programar 54 funcions escolars, a més de 21 passis familiars pels quals, en conjunt, van passar 12.000 espectadors. Naturalment, les xifres d’aquest any encara no es poden valorar, perquè la temporada no ha acabat, però aniran en la mateixa direcció. De cada espectacle inclòs a la programació de LaSala se’n fan entre vuit i deu funcions adreçades a les escoles, algunes de molt especials com la que tancarà aquest curs. Es tracta de The Velveteen Rabbit, una producció del Unicorn Theatre de Londres que es presentarà en anglès al Teatre Principal, tant per a centres docents com per al públic en general (16 i 17 d’abril, 18:00h).

Leave a Reply

Your email address will not be published.