Publicitat
Publicitat

La Festa BBVA de la Tardor es presenta com una proposta familiar imprescindible en la seva quarta edició La jornada girarà entorn dels productes agrícoles i forestals d'aquesta estació per acostar les famílies al món rural

Festa BBVA de tardor

La jornada inclou un munt d’activitats familiars relacionades amb la natura i la vida al camp | (c) Espai Natura

REDACCIÓ

La Festa BBVA de Tardor de l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 arriba a la seva quarta edició aquest proper diumenge 28 d’octubre de 2018 a la Masia de Can Deu de Sabadell. L’equipament funciona com un centre mediambiental de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, i està situada al nord de Sabadell, entre Terrassa, Matadepera i Castellar del Vallès. La trobada, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc de 10.00 a 15.00 del migdia i girarà al voltant dels productes agrícoles i forestals d’aquesta estació. “És una manera de donar la benvinguda a la tardor i oferir una jornada lúdica i participativa per a tothom. La Festa es dedica als productes de l’època perquè així també s’acosta el món tradicional a les famílies”, explica Hilari Teixidó, portaveu de l’Espai Natura Sabadell.

Una de les propostes que la Festa BBVA de la Tardor 2018 oferirà novament és un mercat de productes agrícoles i forestals, tots ells de temporada i conreats a la comarca. Acompanyarà les parades un espai gastronòmic amb tastets de plats de tardor, que es vendran a un preu de 3 euros el conjunt de cinc consumicions. Una altra activitat destacada serà una exhibició d’escultura amb carbasses a càrrec del centre Art i Natura.

Activitats i tallers per als més petits

La celebració oferirà, a més, tres tallers relacionats amb la natura en els quals els nens i nenes entraran en contacte amb materials i productes del món rural. Un dels tallers (recomanat per infants a partir de 3 anys) consistirà en decorar un moniato utilitzant diferents mètodes. També es farà un taller de plantar enciams, un dels productes estrella de l’hort, en el qual les famílies plantaran una llavor en un test i se’l podran endur a casa per a seguir cultivant-lo.  El darrer taller (dirigit a nens a partir dels 6 anys) consistirà en fer polseres amb llana incorporant així l’aprenentatge sobre el paper dels animals de granja en el procés d’explotació rural.

Tallers de natura

A banda dels tallers, la festa comptarà amb una sessió de contes infantils titulada La Castanyera conta-contes, en què els nens i nenes rebran una paperina de castanyes que es couran mentre es desenvolupa l’activitat. A més, hi haurà una instal·lació de jocs autònoms construïts amb materials diversos i adaptats per a infants de diferents edats. Altres activitats destacades són l’espectacle itinerant de música i clown de La Banda Forània i l’espectacle infantil Mag Màgia a càrrec d’Enric Magoo.

Concursos de fotografia i dibuix infantil

La Festa BBVA de la Tador incorpora un any més un concurs de dibuix infantilobert a infants de 3 a 12 anys participants a la Festa o que realitzin activitats amb els pares o l’escola a l’Espai Natura. S’han establert tres categories segons les edats dels participants: educació Infantil (de 3 a 5 anys), educació Primària I (de 6 a 8 anys) i educació primària II (de 9 a 12 anys). També hi ha obert un concurs de fotografia obert a qualsevol persona aficionada o professional d’aquest art amb una única categoria indistintament del tipus de càmera utilitzada. La temàtica dels concursos és la tardor a l’entorn de la Masia de Can Deu o la pròpia Festa de Tardor. La data màxima per lliurar els materials serà el 19 de novembre, i l’entrega de premis es realitzarà el 25 de novembre a l’Espai Natura. Podeu consultar les bases dels concursos al web de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Visites familiars a la granja i al Museu de la Vida al Camp

Durant la jornada, els assistents podran visitar de forma gratuïta la granja de la Masia de Can Deu, on es podran apropar als animals de granja tradicionals i descobriran de ben a prop la seva alimentació, els trets físics més importants i el seu aprofitament. També es podrà visitar el Museu de la Vida al Camp, que permet endinsar-se en el dia a dia de la vida a  pagès. El museu permet recrear, d’una banda la vida quotidiana de la masia a través de les estances moblades amb estris tradicionals, i de l’altra mostra les feines que es feien al camp, de les quals en són testimoni les eines exposades a les sales de la planta baixa.

Les activitats es concentraran al voltant de la casa i l’ermita de Sant Vicenç de Verders. Durant tot el dia s’instal·larà un punt d’informació al pati de la masia. També hi haurà servei de bar i entrepans, així com un espai per escalfar biberons i canviar bolquers. L’any passat van participar a la Festa 6.600 persones i es calcula que la xifra d’enguany s’hi aproximarà bastant. Els organitzadors recomanen arribar a primera hora per aprofitar el dia i evitar acumulacions i esperes a les diferents activitats. Per a les persones que accedeixin en cotxe, es recomana deixar-lo a l’aparcament del Bosc de Can Deu situat a la carretera de Sabadell a Matadepera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.