Publicitat
Publicitat

La CAMS, un espai on aprendre i beneficiar-se de la pràctica del teatre i la dansa El Centre d’Arts i Música de Sabadell enfoca aquestes disciplines com un element clau en l’aprenentatge

La Cams Teatre Dansa

La CAMS (Centre d’Arts i Música de Sabadell) és una escola d’arts de primer nivell , vinculada al Conservatori del Liceu en la seva oferta musical i amb més de 15 anys d’experiència i els millors professionals per al desenvolupament de les activitats de música, dansa i teatre. L’objectiu del centre és promoure l’educació artística que ajuda al  desenvolupament d’habilitats com  la concentració, la creativitat, la sensibilitat o el treball en equip.

A més de l’oferta musical, La CAMS amplia el seu radi d’acció als camps del teatre i la dansa, que depenen de dues autèntiques especialistes en la matèria. La Míriam Vila, vinculada a la Joventut de la Faràndula com a actriu, dramaturga i directora, és la responsable de teatre. La dansa depèn de la Mireia Llunell, llicenciada en Art Dramàtic amb un postgrau de Dansa i més de 14 anys d’experiència. Totes dues, a més, estan vinculades a l’Escola Sant Nicolau.

Elles ens expliquen tots els detalls de les classes de teatre i dansa a La CAMS:

TEATRE

La Cams Teatre Dansa

Míriam Vila

– Quins són els objectius amb els quals La CAMS enfoca les seves classes de teatre?

– Treballem principalment per tal que els nois i noies entenguin què és el fet teatral de forma que puguin aproximar-se al món escènic en tota la seva dimensió i amb tot el que comporta. Dos dels aspectes que més treballem, perquè a més de beneficis teatrals en comporten molts de personals, són la transformació i la desinhibició. Tot plegat ho fem en les sessions pròpies del curs, però també cercant elements externs que ens hi puguin ajudar, com sessions amb persones que es dediquen al món del teatre en totes les seves vessants o fins i tot organitzant sortides conjuntes per veure una producció teatral.

– Hi ha una certa tendència a pensar que el teatre no està a l’abast de tothom… Qui pot fer classes de teatre a La CAMS?

– No hi ha cap tipus de limitació. Tots els nois i noies de totes les edats, des de Primària fins a Batxillerat, poden fer teatre. Només cal que estiguin interessat en aquest art i en el joc de viure l’experiència teatral a través de la transformació. A més, sabem que el teatre és una activitat molt recomanable per a nanos amb dificultats de comunicació o d’expressivitat.

– En aquest sentit, quins beneficis aporta la pràctica teatral?

– Els beneficis de fer teatre són moltíssims i van molt més enllà del simple gaudi escènic. Fer teatre fomenta el creixement personal, desenvolupa el potencial creatiu, propicia la connexió amb els altres, reforça el treball en equip i potencia les capacitats comunicatives. A més, ensenya a expressar sentiments i a autocriticar-se. I enriqueix l’expressió i l’espontaneïtat, a més d’ajudar a progressar en d’altres matèries curriculars.

– Com es treballa el teatre a La CAMS?

– Aquesta matèria la tenim estructurada en tres grans blocs: el cos, la relació amb l’espai i la comunicació verbal, és a dir, la dicció, l’entonació i l’expressió. Tot plegat ho complementem convidant a les nostres sessions professionals diversos del món de l’escena i també assistim a funcions teatrals.

La Cams Teatre Dansa

DANSA

La Camps Teatre Dansa

Mireia Llunell

– Quins són els trets diferencials de l’oferta de dansa de La Cams?

– Oferim calidesa, proximitat, un tractament pràcticament individualitzat amb grups reduïts que permet dedicar molta més atenció a cada nen o nena.  Als més petits, a més, els oferim la possibilitat que tinguin el seu primer contacte amb la iniciació a la dansa i així comencin a fer els seus primers passos i  desenvolupin la motricitat.

– Quins són els objectius que us heu marcat?

– El nostre objectiu és treballar per explorar el moviment natural de cada infant i, a partir d’aquí, aprendre a transmetre emocions mitjançant la dansa tot introduint conceptes base que evolucionaran durant el curs.

– És evident que la dansa comporta molts beneficis per als que la practiquen. Ens en podries assenyalar alguns?

– La dansa té, efectivament, molts beneficis: a més de l’amor i la passió per a aquesta art i les arts escèniques en general, fomenta el treball en equip, desenvolupa el ritme i la coordinació i permet descobrir i controlar el propi cos i el seu moviment.

– Tenint en compte que la dansa depèn molt de l’edat dels nois i noies, com estructureu el recorregut en aquesta matèria a La CAMS?

– A La CAMS oferim unes classes extraescolars d’Iniciació a la Dansa  per a nens i nenes de P3 a segon de Primària; i classes de Dansa per a nois i noies de tercer de Primària fins a ESO.

La Cams es troba en ple Centre de Sabadell, al carrer Jardí 72 (telèfon 937 27 41 23). A més de teatre i dansa ofereix també estudis musicals de piano, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, bateria, flauta travessera, saxo,  clarinet, cant, acordió, violí, violoncel i ukelele.

Ara mateix les inscripcions per al curs que ve estan obertes i us en podeu informar en aquesta web: http://lacams.cat/

Leave a Reply

Your email address will not be published.