Publicitat
Publicitat

‘El conte de Hansel & Gretel’ torna a l’escenari de la Faràndula amb una companyia “encara més motivada”

Conte Hansel Gretel 01

Dani Arboleda i Marta Rodrigo protagonitzen l’espectacle | (c) Petit Sabadell

La Joventut de la Faràndula torna aquest cap de setmana a la càrrega amb la reposició del seu darrer espectacle, El conte de Hansel & Gretel, la versió musical del conegut conte dels Germans Grimm que els farandulers van estrenar la temporada passada amb un considerable èxit. La proposta es podrà veure en sis ocasions al Teatre la Faràndula, en funcions de dissabte i diumenge a la tarda (18h) des d’aquest cap de setmana i fins el 13 de març. El punt de partida és La caseta de xocolata, una obra que Joventut de la Faràndula va estrenar a l’any 2001 dirigida per Salvador Peig que, juntament amb Maria Pla, signa també aquesta nova producció que compta amb música de Xasqui Ten i coreografies de Montse Argemí, de l’Escola de Dansa Bots.

L’espectacle és exactament igual al que es va presentar fa nou mesos perquè “es va arribar a l’estrena en molt bones condicions i amb tot el que s’havia plantejat, de forma que no ha calgut modificar ni afegir res”, explica Peig. Tampoc hi ha canvis de repartiment. Dani Arboleda com a Hansel, Marta Rodrigo com a Gretel i Cristina Barbero com a bruixa protagonitzen un muntatge que mou més d’una quarantena d’actors de totes les edats i desitjosos de tornar a l’escenari. “Hem aconseguit una companyia amb un molt bon ambient i tots es van quedar amb ganes de més, de forma que aquests mesos que han passat des de l’estrena s’han convertit en una eternitat”. Bona mostra d’aquest clima és que el pla d’assajos de refresc presentat per la direcció s’ha hagut d’ampliar perquè els actors van demanar-ne més.

El conte de Hansel & Gretel de la Joventut de la Faràndula vol ser una “versió positiva” de la narració original. “Es tracta de fer una festa en positiu, que faci plorar poc”, explica el director, a diferència de la història tradicional, més aviat fosca i que “comença molt malament”. Per això, a l’espectacle faranduler no hi ha pares que es vegin obligats a abandonar els seus fills i s’hi incorporen uns personatges, els follets del bosc, que van fent evolucionar la història. Sí que hi ha, òbviament, una bruixa molt dolenta i una espectacular casa de xocolata i caramels. “Quan fas teatre infantil o familiar tens un ventall molt gran de possibilitats i la nostra producció té una mica de tot: expliquem un conte clàssic, conegut per tothom, però li donem la volta per fer-lo més positiu”, resumeix Salvador Peig.

Ganes de tornar a l’escenari

Conte Hansel Gretel 02

Al muntatge no hi falta una bruixa ben dolenta | (c) Petit Sabadell

Aquesta circumstància és la que, segons els responsables de l’espectacle, explica el seu bon encaix en els espectadors. “Pel feedback que tenim és un dels aspectes que més valoren”, diu Peig. I, de retruc, això influeix també en les ganes de la companyia de tornar a l’escenari. “Tenim un grup d’actors molt diferents pel que fa al grau d’experiència i confiança. Estàvem convençuts que tot estava molt bé i que, per tant, aniria molt bé, però faltava la resposta del públic i molts dels intèrprets encara no tenien l’experiència de veure aquesta reacció. Ara que ja ho sabem tot plegat, la gent està molt predisposada i amb molta confiança en el producte”, argumenta.

La proposta encara tornarà a La Faràndula el proper novembre, inaugurant la temporada 16/17 del grup sabadellenc. En total se n’hauran fet 14 funcions, una xifra que és possible “gràcies, principalment, a la confiança dels espectadors”. Aquest cicle de representacions demostra l’èxit que les propostes de la Joventut de la Faràndula tenen a Sabadell des que el grup ha apostat pel musical familiar de gran format. “Fa un temps, fer 12 o 14 passis d’un espectacle era impensable i ara és l’habitual”, explica Peig, que també és el president de l’entitat. Una de les conseqüències d’aquesta circumstància és que les produccions tenen més període d’amortització i, per tant, es pot treballar amb pressupostos més generosos.

Les funcions d’El conte de Hansel & Gretel a Sabadell coincidiran en part amb les d’El món del màgic d’Oz que els farandulers estan presentant aquestes últimes setmanes al Teatre Poliorama de Barcelona dins del cicle Viu el Teatre. Això farà que aquest diumenge, per exemple, els tècnics i alguns dels actors hagin de fer doblet, actuant el matí a la capital catalana i a la tarda, a Sabadell. “És un esforç físic, tècnic, econòmic i logístic important, però que es contraresta amb la il·lusió que hi posa tothom”, defensa el president faranduler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.