Publicitat
Publicitat

‘El món del màgic d’Oz’ de la Joventut de la Faràndula s’acomiada de Sabadell amb quatre funcions

El món del màgic d'Oz (Joventut de la Faràndula) 02

La proposta es va estrenar l’any 2014 a La Faràndula | (c) Juanma Peláez

Els espectadors sabadellencs que encara no hagin vist El món del màgic d’Oz tenen a partir d’aquest cap de setmana les quatre últimes oportunitats per conèixer un dels musicals de més èxit de la història recent de la Joventut de la Faràndula. La proposta s’acomiadarà definitivament del public local amb les representacions que tindran lloc aquest cap de setmana i el que ve al Teatre la Faràndula, on el muntatge s’ha presentat ja els últims anys. “Hem fet el cicle habitual d’aquestes produccions: vam estrenar a finals de la temporada 13/14, el febrer d’aquest any vam reposar-la i ara fem la tercera i última tanda de passis”, explica Quim Carné, autor del text i director de l’espectacle, que compta amb música de Joan Bta. Torrella i coreografies de Montse Argemí, de l’escola de dansa Bots.  Un cop tancada la seva explotació local, però, la proposta encara reviurà un cop més: entre els mesos de febrer i març de 2016 se’n faran cinc funcions els diumenges al mati al Teatre Poliorama de Barcelona, en el marc del cicle Viu el Teatre que aquest escenari de La Rambla de la capital catalana dedica al teatre familiar professional, excepte quan es tracta de les produccions de la companyia sabadellenca.

El món del màgic d’Oz ja s’ha convertit en un dels textos clàssics de la Joventut de la Faràndula. El muntatge original es va entrenar fa setze anys amb un gran èxit. De fet, va inaugurar una línia de produccions que ha acabat caracteritzant la trajectòria farandulera, els musicals de producció pròpia basats en contes clàssics, un camp que viurà una excepció a finals d’aquesta temporada quan s’estreni Ratatouille, el petit xef, un espectacle basat no en un clàssic sinó en la pel·lícula d’animació de Disney. Les tres produccions que s’han fet d’El món del màgic d’Oz (2000, 2010 i 2014) són pràcticament calcades, excepció feta dels inevitables canvis de repartiment, d’algunes millores escenogràfiques i de la incorporació, en la darrera versió, d’un nou tema musical que interpreta la Bruixa de l’Oest.

El món del màgic d'Oz (Joventut de la Faràndula) 01

Una escena de l’espectacle | (c) Juanma Peláez

Il·lusió i energia

L’argument és el mateix de la novel·la de L.F.Baum, protagonitzada per Dorothy (Alba Grau), una nena a la qual un cicló transporta fins a un món màgic anomenat Oz i que viurà diferents aventures en el seu intent per tornar a casa ajudant un espantaocells (Xavi Clapés), un home de llauna (Miquel Roselló) i un lleó (Marc Granado) a aconseguir els seus desitjos i lluitant contra la malvada Bruixa de l’Oest (Jèssica Martín). “Estic molt satisfet de com ha anat aquesta tercera ocasió en què muntem El món del màgic d’Oz: tothom hi ha posat molta energia i, com sempre, el públic ha tornat a respondre“, assenyala Carné, que ja té “un parell de projectes en cartera”.

De moment, però, el més immediat són les quatre funcions previstes a La Faràndula i el pas del muntatge a Barcelona, on ja s’hi va presentar la versió de 2010. “Anar a actuar al Poliorama és una moguda social important perquè, naturalment, a tothom li fa molta il·lusió i, des d’aquest punt de vista, és un repte fàcil d’acceptar“, valora el director. El fet que es tracti de funcions matinals de diumenge obligarà a retocar lleugerament l’espectacle per fer-lo una mica més curt suprimint-ne alguna escena i l’entreacte, mentre que les dimensions de l’escenari faran reduir el nombre d’actors que participen en cada funció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.