La Joventut de la Faràndula tanca la temporada amb 16.000 espectadors i bat el seu rècord de públic

Joventut de la Faràndula El món del màgic d'Oz

‘El món del màgic d’Oz’ | (c) Juanma Peláez

El grup de teatre infantil sabadellenc Joventut de la Faràndula ha tancat la seva temporada batent un nou rècord d’espectadors. Aquest curs 2013/14, la formació ha aconseguit portar al teatre 16.000 persones, de les quals 14.500 han vist alguna de les 26 funcions que els farandulers han fet a Sabadell i les 1.500 restants corresponen a les cinc funcions de Blancaneus i els 7  nans realitzades fa unes setmanes al Teatre Poliorama de Barcelona. “No només són unes excel·lents xifres sinó que, a més, fins i tot espanten una mica perquè en l’època que estem tenen molt mèrit”, valora el president de la Joventut de la Faràndula, Salvador Peig. A la ciutat, Els pastorets continua sent l’espectacle faranduler de més èxit, amb 5.861 espectadors en les seves dues versions (la convencional i la infantil); seguit del recent revival d’El món del màgic d’Oz, que ha aconseguit 4.300 espectadors. A més distància se situen la reposició de La increïble història d’en Peter Pan, representada el mes de març i que va aconseguir vendre 2.700 entrades; i Els músics de Bremen, que va obrir la temporada, l’octubre passat, al Teatre Principal, per on van passar unes 1.700 persones. “El que està clar és que el públic ens continua fent costat”, conclou Peig.

Aquestes xifres espectadors corroboren, a més, l’aposta que la Joventut de la Faràndula va fer fa uns anys per la producció de clàssics infantils de gran format i amb una indiscutible vessant musical i, a la vegada, per la modernització d’Els Pastorets, de Josep M. Folch i Torres. “Es veu clarament que el nostre producte és molt atractiu perquè agrada no només als nens i nenes sinó també als seus pares”, creu el president de l’entitat. Així les coses, els farandulers no es plantegen, per ara, canviar d’estil i, de fet, l’única estrena de la propera temporada serà també un altre clàssic musical. “La Joventut de la Faràndula era un grup especialitzat en clàssics com Folch i Torres o Apel·les Mestres, per exemple, i va arribar a un punt que va caldre reinventar-nos perquè això va deixar de funcionar. El dia que el que fem en aquests moments no funcioni ens ho haurem de plantejar, però ara per ara la resposta del públic parla per si sola“, sintetitza Peig.

Albert González es fa càrrec d’Els Pastorets

Els Pastorets de la Joventut de la Faràndula

‘Els pastorets’ | (c) Juanma Peláez

La Joventut de la Faràndula està enllestint aquests dies la seva propera temporada, que començarà el mes d’octubre amb la tercera i última reposició de La increïble història d’en Peter Pan. Una de les grans novetats del proper curs arribarà pel Nadal, amb la renovació al capdavant d’Els pastorets. Albert González, faranduler i director del grup de teatre alGalliner, assumirà les regnes del clàssic nadalenc i substituirà el propi Salvador Peig i Maria Pla al capdavant el muntatge més emblemàtic de la sexagenària entitat sabadellenca. El març de 2015 serà el moment del retorn d’El món del màgic d’Oz mentre que el maig s’estrenarà una nova proposta que “s’està acabant de tancar” i que, tal i com marca la tradició teatral “no es pot dir perquè es frustraria”, diu Peig. Els farandulers no descarten tornar a la cartellera barcelonina per presentar algun dels espectacles que tenen en repertori després que les dues minitemporades que han realitzat els últims anys al Poliorama de la capital catalana dins del cicle Viu el Teatre s’hagin convertit en un veritable èxit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.