La Joventut de la Faràndula convertirà en un musical infantil el conte de ‘Hansel i Gretel’

Joventut de la Faràndula

Els protagonistes de la temporada farandulera | (c) Petit Sabadell

La versió musical del conte dels Germans Grimm Hansel i Gretel és la principal novetat de la nova temporada de la Joventut de la Faràndula, que aquest curs oferirà tres títols de teatre familiar musical de gran format, a més del clàssic nadalenc Els Pastorets. “Portem anys treballant en aquest tipus d’espectacles i no hi volem renunciar“, sintetitza Salvador Peig, el president de l’entitat. Hansel i Gretel, que s’estrenarà el mes de maig de 2015, serà l’única nova producció del cicle, que es completarà amb les reposicions de La increïble història de Peter Pan (octubre 2014) i El món del màgic d’Oz (febrer-març de 2015). L’objectiu és consolidar els més de 16.000 espectadors aconseguits la temporada anterior per una formació que acaba de celebrar el seu 67è aniversari. Dues fites importants dels propers mesos seran també la commemoració del 35è. aniversari del Taller de Teatre Infantil, que els farandulers volen fer extensiva a tota la ciutat, i la inauguració de la nova seu al carrer Alfons XIII, al Centre.

El propi Peig, juntament amb Maria Pla, dirigiran Hansel i Gretel. Un dels principals atractius del muntatge serà la música, composada per Xasqui Ten, vinculat tradicionalment al Teatre Sant Vicenç i que assumirà d’aquesta forma el seu primer treball per a la Joventut de la Faràndula. L’origen de la proposta és La caseta de xocolata, una versió del clàssic escrita per Peig l’any 2001 i que es va estrenar a LaSala Teatre degut a les obres a la Faràndula. Aquell text, però, era “excessivament infantil i molt ensucrat”, segons Pla, motiu pel qual aquest estiu s’ha reescrit completament i s’ha transformat en un musical. Dani Arboleda i Marta Rodrigo, com a Hansel i Gretel, i Cristina Barbero, com a bruixa, protagonitzaran un espectacle que comptarà, segons els seus directors, amb “una escenografia sorprenent” realitzada per Joan Jorba. Com és habitual, Montse Argemí, de l’Escola de Dansa Bots, realitzarà les coreografies mentre que Alba Valero s’encarregarà de la direcció vocal. Els assajos de la producció començaran la setmana que ve.

L’altra gran novetat de la temporada serà el relleu al capdavant d’Els Pastorets, un clàssic faranduler indispensable que aquest any estarà dirigit per Albert González. Això, però, “no suposarà masses novetats”, avança el propi González. La més evident serà la modernització de la banda sonora, que s’arranjarà de nou per donar-li un aire més modern. També hi haurà nous intèrprets en pràcticament tots els papers, excepció feta del quartet protagonista. González està molt il·lusionat amb el projecte, que per dir-ho d’alguna manera culmina la seva trajectòria vital pel text de Josep Maria Folch i Torres: “Vaig començar fent de Pastor, vaig anar assumint diferents papers, inclòs el de Rovelló, i ara em poso a dirigir-los”, explica. També hi haurà canvi a la direcció de la versió infantil dels Pastorets, que assumiran Arnau Espejo, Santi Juárez i Marc Solé i que es representarà a finals de gener a LaSala de la ronda Roureda.

La increïble història d’en Peter Pan

La cita farandulera més imminent són les quatre funcions de La increïble història d’en Peter Pan, el muntatge dirigit per Arnau Solsona i Maria Closas que versiona el conte de James Mathew Barrie i hi afegeix temes musicals composats per noms en majúscula de l’escena musical catalana com Els Catarres o Joan Colomo, entre d’altres. El muntatge es podrà veure a La Faràndula els dies 4, 5 11 i 12 d’octubre (18h). El món del màgic d’Oz, d’altra banda, tornarà a l’escenari municipal a finals de febrer i principis de març escrit i dirigit per Quim Carné i convertit en “un dels clàssics” de l’entitat, diu Dolors Castellví, ajudant de direcció de Carné. “Un espectacle que vam estrenar fa quinze anys, vam reposar-lo fa cinc anys i ara hi hem tornar. I jo hi he estat sempre”, explica Castellví.

L’altre apunt immediat de l’agenda de la Joventut de la Faràndula és la celebració del 35è aniversari del Taller de Teatre Infantil, que es vol obrir a tota la ciutat amb un seguit d’activitats previstes pel 18 d’octubre a la plaça Doctor Robert. Mentrestant, els farandulers han iniciat ja l’adequació de la seva nova seu, ubicada a les antigues dependències de la Cambra de Comerç, just al costat de la Faràndula. Es tracta d’un edifici de propietat municipal que l’Ajuntament ha cedit a l’entitat per un període de 25 anys i que permetrà alliberar l’espai que ara ocupa al mateix teatre municipal.  “Gràcies a la col·laboració i al tarannà del Quim Carné [regidor de Cultura], una una idea de l’alcalde Joan Carles Sánchez s’ha convertit en realitat i tenim un local nou, gran, ample i a peu de carrer”, valora Salvador Peig. “Marxem contents perquè sabem que deixant la Faràndula fem un bé a la ciutat ja que tindrem un teatre municipal més pràctic i, sobretot, sencer”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.