La Joventut de la Faràndula tanca la temporada amb 17.500 espectadors i un excel·lent clima social

Ratatouille el Petit Xef de la Joventut de la Faràndula

Una escena de ‘Ratatouille, el petit xef’ | (c) David Bisbal, Joventut de la Faràndula

La Joventut de la Faràndula (JF) ha tancat la seva temporada 2015/16 amb un nou rècord de públic. En total, 17.500 persones han vist alguna de les produccions d’aquesta entitat de Sabadell dedicada al teatre infantil durant aquest curs, la qual cosa suposa un increment de 2.500 espectadors respecte del període anterior.”Realment estem en una espiral en la que podem dir que tot ens surt bé: tenim una molt bona resposta de públic, encertem en algunes apostes controladament arriscades i hem anat definint una estructura de programació que ens permet treure el màxim rendiment als nostres productes, o sigui que la valoració no pot ser més positiva“, explica Salvador Peig, president de la JF.

El cicle es va tancar diumenge passat amb la darrera representació de Ratatouille, el petit xef, l’única producció nova del grup per aquesta temporada. En les sis funcions que se’n van fer al Teatre La Faràndula, aquest muntatge dirigit per Albert Gorina i Magda Palau va reunir 4.915 espectadors. Juntament amb les altres produccions que s’han presentat al teatre municipal (El món del màgic d’Oz, Els Pastorets i El conte de Hansel i Gretel), els farandulers han aconseguit 15.100 espectadors als quals cal sumar els 500 obtinguts a LaSala Miguel Hernández  amb Els Pastorets Infantils, els 300 que va reunir Qui talla el bacallà la nit del dia de Nadal al Teatre Principal (destinada al public adult) i els 1.600 assolits en les funcions d’El món del màgic d’Oz realitzades al Teatre Poliorama de Barcelona el febrer d’aquest any.

Amb aquests resultats és lògic que el president faranduler avanci que “no es canviarà la fórmula” de cara a la propera temporada. En aquest sentit, l’aposta continuarà centrada en els musicals familiars de gran format i de producció íntegrament pròpia, és a dir, amb textos i música composats expressament. Tampoc variarà la cadència de noves produccions i se n’estrenaran dues, una dedicada al públic adult (pel dia de Nadal a la nit) i un nou espectacle infantil, que serà La bella i la bèstia i que dirigirà Quim Carné. “Malgrat que seguim la mateixa estructura segur que hi haurà coses diferents perquè sempre intentem aportar novetats perquè el nostre public no s’avorreixi”, matisa Peig.

Mobilitzant els socis

El conte de Hansel i Gretel de la Joventut de la Faràndula

‘El conte de Hansel&Gretel’ | (c) Petit Sabadell

Juntament amb aquesta continuïtat, el màxim responsable de la Joventut de la Faràndula també es fixa un altre objectiu de cara al curs que ve: “No caure en la complaença i no relaxar-se per evitar que tot aquest ‘castell de cartes’ col·lapsi”. En aquest sentit, per exemple, algunes línies de futur passen per consolidar una de les mesures aplicades aquesta temporada: procurar que la major part possible de socis farandulers puguin sortir a les diferents produccions. Per això, apart dels bons resultats pel que fa al públic, la valoració positiva de la temporada es deu al fet d’haver aconseguit mobilitzar “un percentatge molt important dels efectius de l’entitat, des dels nois i noies del Taller de Teatre fins als socis més veterans”.

Tot plegat té la seva translació a les arques de la formació, que estan “sanejades”, segons el seu president. Hi influeix, naturalment, la resposta de la taquilla, però també, diu Peig, “el fet de saber què som i fins on podem arribar“. Per això un dels requisits que els directors han de complir és ajustar-se als pressupostos que se’ls assignen “i fer-ho al màxim de bé amb els diners de què disposen, no més”. Paral·lelament, des de fa cinc anys, la Joventut de la Faràndula ha portat a terme un procés de professionalització dels elements tècnics, de forma que actualment aspectes com l’escenografia o la il·luminació s’externalitzen a empreses del sector.

“Hem fet molta inversió en aquesta direcció i hi continuarem destinant tot el romanent que generi la nostra activitat”, vaticina Salvador Peig que es veu “incapaç” d’assenyalar alguna cosa que no hagi acabat de funcionar. “El públic ve, els números surten, la gent està contenta… I, al cap i a la fi, una cosa compensa l’altra de forma que no es pot dir res que no funcioni. Estic àmpliament orgullós i satisfet i només puc demanar que no ens relaxem”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.