Publicitat
Publicitat

L’Espai Cultura Sabadell debat sobre la relació nutrició i esport en la segona edició de les Jornades e-NFORMA Nacho Solozábal, Ona Carbonell, Emma Roca o Joan Golobart passaran per Sabadell aquest dijous i divendres

jornades e-nforma

Presentació de les jornades E-nforma 2018 | (c) Espai Cultura Sabadell

Les Jornades e-NFORMA són una trobada que aquest any formarà part de la 65a Festa de l’Esport de Sabadell i portarà per lema Nutrició i Esport, un binomi d’èxit. Estan organitzades per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, tindran lloc els dies 31 de maig i 1 de juny a l’Espai Cultura amb esportistes catalans de primer nivell. Cada any, la iniciativa es centra en una temàtica o col·lectiu determinat i en aquesta segona edició l’eix vertebrador serà la nutrició i l’esport de forma que les sessions, de caràcter divulgatiu, tractaran sobre els efectes de l’alimentació en el rendiment i la salut dels esportistes. Els encarregats d’inaugurar-les seran la nadadora de sincronitzada Ona Carbonell i l’exjugador de bàsquet Nacho Solozábal. 

Es tracta d’una convocatòria en la qual els infants als quals els agradi l’esport tindran l’oportunitat de conèixer diversos esportistes referents del panorama català i les famílies podran aprendre hàbits alimentaris per implementar a casa i gaudir d’una vida saludable amb les recomanacions d’experts en nutrició. Les Jornades e-NFORMA són gratuïtes i la inscripció a les xerrades es pot fer a través de la pàgina web de l’Espai Cultura Sabadell. L’objectiu  és donar a conèixer els avantatges de fer activitat física a qualsevol edat, tant des del punt de vista mèdic, com psicològic, social o inclús sanitari.

El programa d’activitats s’estendrà els dies 31 de maig i 1 de juny de 2018. El dijous 31 de maig (19.00) tindrà lloc la sessió inaugural amb el col·loqui Què mengen els campions? que, moderat pel periodista Sergi Garcés, comptarà amb la participació dels medallistes olímpics Carbonell i Solozábal. El divendres 1 de juny (18.00) s’impartiran diverses conferències i xerrades sobre la nutrició esportiva  a càrrec de la Juana M. González (Alimmenta), Victòria Pons (del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat) i Anna Paré (Nutresalut). Tot seguit (19.30) tindrà lloc una taula rodona d’experiències que, sota el títol Menjar bé: la millor energia per fer esport, comptarà amb la intervenció de Joan Golobart (exfutbolista del RCD Espanyol), Emma Roca (corredora, esquiadora de muntanya i bioquímica) i de Jaume Giménez (Coaching nutricional de l’Acadèmia Sánchez Casal). Els actes d’aquesta sessió estaran moderats pel periodista de TV3 Enric López Vilalta.

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 va engegar aquest projecte amb l’objectiu de crear un esdeveniment anual que posi en valor els actius de la ciutat. És un “projecte sabadellenc i de caràcter social”, expliquen els seus organitzadors, tenint en compte els objectius de la Fundació, amb la finalitat de construir una marca local que posi en valor institucions sabadellenques que són referents en àmbits nacionals i internacionals. A banda de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, el comitè organitzador de les jornades està format per un referent en el camp de la salut com és el la Corporació Parc Taulí; per un referent del món de l’esport, el CAR de Sant Cugat; i pel clúster de la indústria de l’esport, Indescat.  Tot plegat amb el patrocini de Grup Bon Preu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.