Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament col·loca nous jocs infantils ‘interactius’ a plaça del Pla de l’Amor, al barri dels Merinals L'actuació s'emmarca en el projecte “Entorns contra el sedentarisme" per promoure el lleure actiu

Pla de l'Amor

Al Pla de l’Amor s’han renovat els jocs infantils i l’entorn en general | (c) Ajuntament de Sabadell

Des de la setmana passada ja es poden utilitzar els nous jocs infantils que s’han instal·lat a la plaça del Pla de l’Amor, al barri dels Merinals. Els treballs que van començar el dia 5 de setembre s’han desenvolupat sense cap imprevist i han consistit en la instal·lació d’una una porteria de futbol, una cistella de bàsquet, un gronxador, un aparell de joc per al sorral i una taula de jocs.
Es tracta de la darrera actuació del projecte municipal anomenat Entorns contra el sedentarisme a la plaça del Pla de l’Amor, que ha inclòs la dinamització d’activitats lúdiques per promoure el lleure actiu, a més de diverses millores, com ara pintar els bancs de la plaça i traslladar-ne quatre a la zona situada davant dels arbres. És és una una col·laboració entre les regidories de Salut i Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu de “fomentar el joc no sedentari i reforçar tot allò que implica moviment. Per això hi hem posat diversos elements per practicar esports”, explica el regidor. El motiu de les obres també era “renovar la plaça, que estava una mica trinxada”, afegeix Guerrero.

“A Sabadell tenim moltes places on s’han anat retirant els gronxadors i d’altres aparells que estaven en mal estat, fins que no n’ha quedat cap. Això és un insult per als veïns”, exposa el regidor. “Malauradament, en els darrers 7 o 8 anys es va deixar de invertir en els jocs infantils per culpa de la crisi econòmica. Quan es feia malbé un joc infantil, es treia”, argumenta. Davant d’aquesta situació, “els tècnics de l’Ajuntament han estudiat com tenim les places i les renovacions que caldria fer i hem vist que Sabadell té molts espais de joc infantils, més que la resta de ciutats amb característiques similars”.

Davant d’aquesta constatació, l’Ajuntament s’ha fixat com a objectiu millorar la qualitat de les zones de joc, reduint-ne el nombre. “Hem d’agrupar-les, reduir les places un 15 o 20per cent i dotar-les millor, fer-les més equipades i amb més sentit”, assegura Guerrero.  I en posa en un exemple: “A la Plaça Picasso hi tenim tres places minúscules amb tres molles individuals. És millor canviar-ho per jocs més dinàmics i interactius i agrupar-ho tot en una única plaça fent una inversió que puguem mantenir”.

La plaça del Pla de l’Amor té una superfície d’uns 7.600 metres i està situada entre els carrers Uruguai, La Palma, Argentina –on hi ha l’escola Arraona– i la Casa dels Pins. El conjunt d’aquestes actuacions a l’espai públic té un pressupost de prop de 10.000 euros. El regidor assegura que “si aquests canvis funcionen, s’estrendran a més places”. La voluntat de la plaça de Sant Roc és apostar pels jocs més interactius “en lloc dels típics caballets de molla, on només pot pujar-hi un nen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.