Publicitat
Publicitat

Vuit infants sahrauís passen les vacances a Sabadell, acollits per famílies de la ciutat

infants sahrauís Sabadell

Els participants a les Vacances en Pau i les seves families ‘sabadellenques’, a l’Ajuntament | (c) Ajuntament de Sabadell

Un total de vuit nens i nenes sahrauís d’entre 7 i 11 anys estan passant els mesos de juliol i agost a Sabadell, acollits per les famílies de la ciutat que participen al programa Vacances en Pau. Es tracta de proporcionar als infants que viuen en els camps de refugiats del Sàhara Occidental un entorn en el qual puguin desconnectar momentàniament de la seva situació, participar en activitats lúdiques i interculturals i rebre una atenció mèdica adequada. L’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís impulsa aquesta iniciativa, que també vol mostrar la solidaritat amb el territori d’origen dels nois i noies i potenciar el coneixement, la convivència i la solidaritat entre els nens i nenes de Sabadell.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament, de la Corporació Sanitària Parc Taulí i de la dentista Carmen Marrero, que realitzen les revisions mèdiques a tots els participants acollits. Aquest any, també s’hi han implicat els joves del projecte Xarxa Educativa Solidaria i Intercultural (XESI) que col·laboren en diferents activitats previstes per commemorar el el 25è aniversari de l’agermanament entre Sabadell i el municipi sahrauí de l’Argub.

L’estada dels nens sahrauís inclou diverses activitats lúdiques i trobades entre totes les famílies participants. Destaca la que tindrà lloc el proper dissabte 19 de juliol (a partir de les 10:30h) a la plaça de l’Argub, al Parc Catalunya. Tots els infants acollits a les comarques de Barcelona i els participants en diferents casals d’estiu de Sabadell coincidiran en una jornada titulada Una mina, una flor. En aquesta trobada es recolliran les flors que faran els participants, que s’enviaran al Sàhara Occidental per tal que les plantin davant del mur de la vergonya.

Recepció a l’Ajuntament

Una altra de les activitats tradicionals d’aquest programa és la recepció que dimarts passat va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sabadell, en la qual van participar els nois o noies sahrauís que són a la ciutat i les seves famílies. Durant l’acte, l’alcalde Joan Carles Sánchez va dir que la commemoració del quart de segle de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub ha de servir per “posar en evidència que els drets dels sahrauís no s’estan respectant” i per “reivindicar els drets d’un poble”.

Sabadell i l’Argub es van agermanar l’any 1989. Per celebrar els 25 anys d’aquesta relació s’han organitzat diferents actes dels quals s’ha encarregat una comissió específica del Consell Municipal de Solidaritat. A més de les Vacances en Pau, l’agermanament també implica el manteniment de la Casa de Malalts Sahrauís, que facilita que els habitants dels camps de refugiats i dels territoris ocupats amb malalties complexes puguin rebre tractament a Sabadell. La ciutat també participa en la Comissió Quirúrgica Sanitària, un grup de sanitaris que periòdicament es desplaça fins al Sàhara Occidental per atendre-hi les persones que necessiten tractament mèdic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.