El nou Centre de Tarda de la Concòrdia entra en funcionament per a nens de 3 a 12 anys en risc d’exclusió

Centre de Tarda de la Concòrdia

El nou servei és a l’avinguda Josep Tarradellas | (c) Petit Sabadell

El barri sabadellenc de la Concòrdia ja disposa d’un Centre de Tarda per atendre infants de 3 a 12 anys en risc d’exclusió derivats des dels Serveis Socials municipals. El nou equipament, situat al número 19 de l’avinguda Josep Tarradellas, a les instal·lacions de l’antiga llar d’infants L’Heura, s’ha inaugurat aquest matí per bé que es va posar en marxa a principis de març. Amb aquest, ja són sis els centres de tarda que funcionen a la ciutat. També n’hi ha als barris de Can Deu, Can Rull, Can Puiggener, Torre-romeu i les Termes. L’objectiu d’aquesta xarxa és atendre millor les necessitats socioeducatives dels infants de cada barri i de zones properes.

El Centre de Tarda de la Concòrdia té una capacitat de 25 places, que ja estan pràcticament totes ocupades en l’actualitat. “Sempre voldríem que n’hi haguessin més, però amb aquestes les necessitats del barri creiem que queden ben cobertes”, explica Marta Farrés, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell. Els usuaris d’aquest dispositiu hi assisteixen totes les tardes per tal de fer-hi els deures, berenar i desenvolupar diverses activitats extraescolars, entre d’altres. Per a cada infant es fa un pla d’intervenció amb uns objectius de treball i unes pautes de seguiment en col·laboració amb les respectives escoles. D’aquesta forma, els centres funcionen com a espais d’acollida física i afectiva on es desenvolupen, sota criteris educatius, activitats quotidianes com tasques escolars, jocs, berenar i hàbits de salut i higiene.

En el cas de la Concòrdia, a més, el Centre de Tarda comparteix instal·lacions amb l’Associació de Veïns del barri, cosa que farà que els seus usuaris puguin treballar juntament amb els de les activitats que organitza aquesta entitat. De fet, els veïns han estat uns dels impulsors de la idea ja que feia temps que volien donar una utilitat a les antigues instal·lacions de L’Heura. El nou servei  gestionarà la Fundació Idea que va guanyar el concurs convocat per l’Ajuntament.  La posta en funcionament ha estat possible, a més, per una aportació de 30.000 euros de l’Obra Social “la Caixa”, que s’han destinat a remodelar les instal·lacions i a finançar el primer any de funcionament, després del qual se’n farà càrrec completameny l’Ajuntament. “És important tenir aquest suport en els primers moments perquè són els que costen més a les Admistracions”, justifica Farrés.

L’Ayub vol ser alcalde

L'Ayub vol ser alcalde

L’Ayub, que vol ser alcalde, durant la inauguració | (c) Petit Sabadell

L’acte d’inauguració del Centre de Tarda la Concòrdia ha comptat amb la participació, a més de la titular de Serveis Socials, de Maria Dolors Rodríguez, presidenta de la Fundació Idea, Josep Estanyol, representant de l’Associació de Serveis Socials del Barri de la Concòrdia-Can Borgonyó, Pere Comajuncosa, director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” i Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell. Rodríguez ha agraït la implicació dels veïns perquè “no és fàcil trobar entitats amb les quals compartir aquest tipus de projectes“, mentre que Comajuncosa ha dit que els infants són la principal prioritat de la fundació bancària perquè “sense tenir cap culpa de la crisi són els que més mal parats en surten“.

Per la seva banda, l’alcalde Sánchez ha protagonitzat l’anècdota de l’acte quan ha fet el seu parlament acompanyat de l’Ayub, un dels nens que van al Centre de Tarda i que, de gran vol ser alcalde. “Amb centres com aquest, hem de treballar perquè l’Ayub i tots els nens que vulguin tinguin l’oportunitat de ser l’alcalde de Sabadell quan siguin grans i això implica formar ciutadans lliures gràcies a l’educació i la cultura”, ha dit. Es dóna la circumstància, a més, que entre el públic hi havia alguns dels alcaldables que concorreran a les eleccions municipals del 24 de maig. “Aquests senyors, Ayub, també ho volen, això de ser alcaldes”, ha conclòs Sánchez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.