Publicitat
Publicitat

Una cinquantena de petits artistes homenatjaran el teatre de Sabadell en la inauguració de la Festa Major

Festa_Major_Sabadell_2013

L’espectacle de l’any passat | (c) Juanma Peláez

Un total de 53 nois i noies d’entre 8 i 16 anys d’edat seran els encarregats, aquest divendres 5 de setembre de 2014, de retre un homenatge al teatre sabadellenc en la inauguració de la Festa Major de Sabadell 2014. Després del pregó que pronunciaran precisament els actors de la companyia alGalliner, interpretaran Oliver Medley, un espectacle musical que vol reflectir el dinamisme de l’escena local i que van preparar el mes de juliol a l’Estruch de la Creu Alta a les ordres de Carles de la Rosa (direcció escènica), Montse Argemí (direcció coreogràfica) i Francesc Membrives (direcció musical). “Ho vam deixar tot llest abans de marxar de vacances i aquests últims dies, que ens hem tornat a trobar, hem notat que havien aprofitat l’agost per assajar individualment perquè la veritat és que ho fan molt bé”, explica De la Rosa. Els participants al muntatge són alumnes de diferents escoles de teatre, música i dansa de Sabadell. Provenen del CEME, l’Escola de Dansa Bots, l’escola Si Fa Sol, El Gimnàs, l’Escola Municipal de Música i els tallers de teatre del Centre Sant Vicenç i la Joventut de la Faràndula.

Oliver Medley és un petit espectacle de sis minuts de duració que parteix d’alguns dels temes del musical Oliver!, un dels clàssics del West End londinenc (on s’hi va estrenar el 1960) que el Teatre Sant Vicenç va importar als anys 80 a Sabadell sota el títol d’Oliver, el noi de l’orfenat i que va aconseguir un grandíssim èxit a l’escenari de la Creu Alta on es va repetir el 2008 repetint la gran acollida. Per De la Rosa “es tracta d’una obra molt significativa del teatre sabadellenc” que, a més, oferia d’altres avantatges per un espectacle inaugural de Festa Major, com la incorporació de música i, sobretot, la possibilitat que l’interpretessin nens i nenes. La proposta inclou diverses cançons de la partitura original, molt conegudes per tothom, la lletra d’una de les quals s’ha adaptat per tal de parlar de la festa grossa local. Els 53 intèrprets es van escollir mitjançant una audició a la qual es va convidar a totes les escoles sabadellenques.

La disposició escènica de l’espectacle inaugural garanteix, a més, una visibilitat òptima des de qualsevol punt de la plaça Sant Roc, on s’instal·larà un gran escenari allargat i a dos nivells on actuaran els actors i actrius. “És un espai molt semblant al de l’any passat, que va causar una molt bona impressió entre els espectadors”, valora el director escènic d’Oliver Medley per qui el muntatge, a més de fer passar una bona estona al públic, demostrarà el “gran futur” que té el teatre musical sabadellenc. “Ens hem trobat amb nois i noies molt ben formats i preparats per cantar, ballar i interpretar, cosa que és molt prometedora”, diu Carles de la Rosa, un director especialitzat en musicals i que, en el últims anys, dirigeix el taller de teatre musical de l’institut Ferran Casablancas o la companyia Teatre d’Insomni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.