Publicitat
Publicitat

[AMB GALERIA] La consellera Irene Rigau inaugura la reforma i ampliació de l’Escola La Trama

[gmedia id=28]

La consellera d’Educació de la Generalitat, Irene Rigau, ha inaugurat aquest matí la reforma i ampliació de l’escola La Trama, al Centre de Sabadell. Les noves instal·lacions, ubicades on hi havia hagut la seu original de l’escola Nostra Llar, es van posar en funcionament el setembre, però no ha estat fins avui, a pocs dies de finalitzar el curs, que la màxima responsable del Govern les ha donat per oficialment inaugurades, en un acte en la qual l’ha acompanyat la direcció del centre i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell en funcions, Ramon Burgués, a més del delegat d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluis Baulenas. Rigau ha passat el matí a Sabadell ja que després de visitar la nova escola ha inaugurat també el nou institut La Serra, que comparteix dependències amb l’escola Agnès Armengol, al barri de Can Roqueta.

Un cop descoberta la corresponent placa commemorativa, Rigau ha fet una visita a l’edifici nou de la Trama, on hi ha ubicades les aules de Primària. Es tracta d’unes instal·lacions de nova construcció, amb façana al carrer Unió, que van constituir el gruix principal de les obres. Els treballs van incloure, també, la rehabilitació de la Casa Bracons, on es desenvolupen projectes conjunts entre alumnes de diferents nivells. La Trama disposa, a més, d’un tercer edifici, al número 25 del carrer Estrella, on hi ha les aules d’Infantil. En total, té 333 alumnes repartits en uns o dues línies depenent del curs. Els nois i noies de sisè de Primària que acabaran les classes d’aquí a uns dies seran la primera promoció de La Trama i, per això, avui han estat uns dels protagonistes destacats. Es tracta, a més, d’uns alumnes que han viscut una part important de la seva escolarització marcats per les obres, ja sigui per la intensa campanya prèvia realitzada per l’AMPA del centre, ja sigui pels treballs en si.

“Sou molt artistes, no?”

Inaguració escola La Trama de Sabadell

Rigau, xerrant amb els nanos | (c) Petit Sabadell

Durant la seva visita, Rigau ha fet gala de les seves dots de mestra. Ha ajudat als alumnes més petits a escriure recte, els ha preguntat pels seus treballs i, fins i tot, els ha ajudat a fer punxa als llapis. S’ha interessat pel projecte dels de Sisè, centrat aquest curs en la història de Catalunya, i els ha preguntat què volen ser de grans. El resultat: tres actors i actrius, un dissenyador de videojocs, un veterinari, un ballarí i un professor d’INEF, entre d’altres. “Sou molt artistes, no?”, s’ha qüestionat la consellera. “És que vam fer un vídeo on havíem d’actuar i ens va agradar molt i creiem que això ens ha fet decidir a molts”, li han respost alguns alumnes, mentre d’altres flipaven amb “tanta gent amb corbata” que havia entrat a la seva classe.

La inauguració pròpiament dita s’ha portat a terme al gimnàs de l’escola, on s’han reunit els alumnes, els professors i la comitiva de la consellera. Davant de tots ells, la cap d’estudis i futura directora, Rosa Maria Parera, que el proper curs rellevarà Rosa Maria Fons, ha fet un símil tèxtil explicant que “la tranquil·litat, l’harmonia, l’equitat i l’excel·lència” son els quatre fils que integren La Trama. “Després de dos anys convivint amb les obres, finalment ho hem aconseguit”, ha celebrat, per agrair la paciència i l’energia dels mestres, els alumnes i les famílies; i concloure que “les escoles no són els edificis, però aquests han de permetre generar accions educatives perquè els més petits són molt receptius a les possibilitats dels espais”. Aprofitant la presència de la consellera, Parera li ha recordat que les escoles “són persones que necessiten autonomia i recursos”.

Per la seva banda, en un dels seus últims actes públics, el regidor d’Educació en funcions, que abandonarà el càrrec el proper 13 de juny, ha volgut agrair la col·laboració que ha trobat en Rigau, de qui ha dit que “és una molt bona mestra perquè estima molt els nens“. Rigau ha recollit el guant dient que “no hi ha mestre que pugui treballar si no estima els seus alumnes”. També ha demanat a la comunitat educativa de l’escola La Trama que “aprofiti bé l’edifici” i ha acabat el seu parlament adreçant-se als alumnes més grans, a punt de passar a Secundària: “Desitjo que us endugueu un bon record al vostre cor i molts coneixements al vostre cap“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.