‘Hèrcules’ i ‘Hansel & Gretel’ tornen a la cartellera teatral de Sabadell impulsats per l’èxit de temporades anteriors

Hèrcules Teatre Sant Vicenç Sabadell

Una escena d”Hèrcules’ | (c) Petit Sabadell

Dos dels darrers grans èxits del teatre familiar sabadellenc tornen aquests dies a la cartellera. El Teatre Sant Vicenç va reestrenar la setmana passada Hèrcules, les aventures d’un heroi, el musical que va presentar el febrer passat amb una gran acollida. Per la seva banda, la Joventut de la Faràndula torna a portar a escena, per darrer cop El conte de Hansel & Gretel, que va estrenar el maig de 2015 i va repetir el febrer passat. En les properes setmanes, aquestes dues produccions compartiran l’oferta escènica infantil local amb el musical Castle School, estrenat al Teatre del Sol el cap de setmana passat; i amb les produccions incloses al festival El Més Petit de Tots, que organitza LaSala Teatre, amb la qual cosa hi haurà opcions teatrals per tots els gustos i totes les edats sense sortir de la ciutat.

Després  de  l’èxit de la temporada passada, Hèrcules, les aventures d’un heroi torna de nou al Sant Vicenç durant cinc caps de setmana, amb dues representacions (matí i tarda) cada diumenge. La temporada passada, la producció va obligar a penjar el cartell d”Exhaurides les Localitats’ en la majoria de sessions, cosa que va sorprendre, fins i tot, els seus propis impulsors i explica que s’hagi tornat a programar. La proposta mobilitza una vuitantena d’actors i tècnics, alguns dels quals són nous respecte al muntatge original bé per qüestions de calendari bé perquè participen en d’altres obres. Hi ha noves incorporacions per a personatges com Zeus, la mussa Talia, els petits ajudants del malèfic Hades l’Inframon i als seus ajudants Fàstic i Càstig.

Hèrcules explica la història d’aquest semi-déu d’una força suprema nascut de l’amor entre el déu suprem de l’Olimp, Zeus, i una mortal. “Després de descobrir qui és el seu pare, Hèrcules lluita per ser immortal i arribar també a l’Olimp, però en descobrirà que la grandesa d’un heroi no es mesura per la magnitud dels seus actes sinó per la bondat del seu cor“, expliquen les directores del muntatge, Anna Candelas i Marta Bernal. L’espectacle compta amb música de Guillem Galofré i el grup Els Alvians i amb coreografies d’Anna Boixadera.

Hansel i Gretel Joventut de la Faràndula 11 2016

Un moment de ‘Hansel & Gretel’ | (c) Petit Sabadell

D’altra banda, El Conte de Hansel & Gretel obre la temporada de la Joventut de la Faràndula. La producció s’inspira en el conegut conte dels Germans Grimm i, a la vegada, en l’obra els farandulers van estrenar l’any 2001 amb el títol La Caseta de Xocolata, dirigida per Salvador Peig. Damunt d’aquestes dues bases, però, El conte de Hansel & Gretel, és un musical totalment nou, amb un text original, dirigit pel propi Salvador Peig i Maria Pla. L’obra compta amb les músiques compostes expressament per a l’ocasió pel productor musical Xasqui Ten i les coreografies de Montse Argemí, de l’Escola de Dansa Bots.

Es tracta d’un muntatge de gran format que aposta per una posada en escena espectacular, “amb uns decorats impactats i al mateix temps molt visuals, juntament amb un vestuari molt treballat, que aconsegueixen que l’espectador visqui des de més a prop la trama de la representació”, expliquen els seus responsables. L’executen 41 actors de totes les edats encapçalats per Marta Rodrigo (Gretel) i Dani Arboleda (Hansell). Es tracta de dos joves actors sorgits de l’Aula Jove de Joventut de la Faràndula i que a la proposta comparteixen protagonisme amb Cristina Barbero, la indispensable bruixa. El Conte de Hansel & Gretel, es representarà els dissabtes i diumenges a la tarda durant dos caps de setmana i es retirarà definitivament, després d’haver seguit el cicle de tres anys en cartell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.