La Xarxa per la Infància de Sabadell actualitza la guia per a famílies amb fills de 0 a 3 anys

La Xarxa per la Infància de Sabadell actualitza la guia per a famílies amb fills de 0 a 3 anys

20140212PresentacioGuiaInfa

La Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell ha renovat la Guia de serveis i recursos per a la petita infància a la ciutat. La nova publicació actualitza la primera guia, elaborada l’any 2009 per donar a les famílies la informació necessària sobre tots els recursos que hi ha a Sabadell adreçats als 4.450 infants de 0 a 3 que hi viuen.

La Xarxa es va crear l’any 2007 per millorar la cooperació i coordinació entre equipaments, entitats i institucions que actuen en l’àmbit dels 0 als 3 anys i per aprofundir en  les necessitats de la petita infància i donar resposta a aquestes necessitats.

A la Guia es pot trobar informació sobre els següents àmbits de servei:

  • Serveis de Salut
  • Atencions i prestacions per a famílies en situació de risc
  • Educació Infantil: escoles bressol.
  • Espais de Suport a la Família
  • Biblioteques Municipals de Sabadell (BIMS)
  • Lleure
  • Parcs Públics

Segons Ramon Burgués, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell “la família, l’escola i la ciutat són els tres pilars de l’educació dels nens i nenes” cosa que va portar a la creació de la Xarxa, que integren els departaments d’Educació, Salut, Serveis Socials i Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat, l’Institut Català de la Salut, l’Hospital de Sabadell, les escoles bressol públiques i privades, les associacions de pares i mares, l’ONCE, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut Ribot i Serra, la Creu Roja, el grup Mamas Proalletament Matern i Rialles.

Per la regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, “donar suport a les famílies significa facilitar que els infants tinguin més igualtat d’oportunitats”. En l’àmbit dels Serveis Socials, la Guia inclou  tot un seguit de serveis i prestacions “introduïts amb la màxima normalitat, atès que els serveis socials bàsics són un  servei universal, que tothom pot necessitar en algun moment”, creu Farrés.  Per la regidora de Salut, Cristina Moreno, la publicació vol “reforçar i facilitar l’empoderament de les famílies. És una guia de recursos que vol que les famílies tinguin tota la informació necessària per poder actuar”.

Coincidint amb la renovació de la Guia, també s’ha elaborat un protocol de derivació entre professionals d’infants amb alteracions del desenvolupament i s’ha fet formació adreçada a professionals, antre d’altres propostes. Així mateix, s’han organitzat xerrades adreçades a famílies amb infants de 0-3 anys, També s’ha posat en marxa el lloc web de la Xarxa de la Infància.

Leave a Reply

Your email address will not be published.