Publicitat
Publicitat

El Gran Recapte de Primavera vol aconseguir 40 tones de productes de neteja i higiene per al Rebost Solidari

Gran Recapte de Primavera a Sabadell

Els responsables del Rebost amb els voluntaris, entre els quals els alumnes de l’Escola Nostra Llar | (c) Petit Sabadell

Malgrat que, si més no oficialment, la crisi econòmica sembla que amaina, el cert és que a Sabadell hi ha, encara, 2.369 famílies que continuen necessitant el suport del Rebost Solidari per poder menjar cada dia. I és més: aquest any s’ha notat un cert repunt en el nombre d’usuaris, del voltant d’un 1 per cent, que els responsables del Rebost no s’atreveixen a dir si és circumstancial però que, per a l’Ajuntament, “fa encendre la llum groga d’alarma”, diu el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández. “Hi ha paràmetres amb els quals treballa la regidoria, com la petició d’algunes prestacions, que també s’han incrementat, cosa que ens fa estar molt alerta”, diu. En qualsevol cas, el que sembla clar a hores d’ara és que la suposada millora econòmica no arriba a tothom de forma que hi ha col·lectius de la societat, on la pobresa amenaça de cronificar-se.

En aquest context, el Rebost Solidari de Sabadell portarà a terme, aquests propers divendres i dissabte, 3 i 4 de juny, el Gran Recapte de Primavera que en aquesta ocasió vol recollir, principalment, productes d’higiene personal i de neteja. Per això els organitzadors han fet avui una crida als sabadellencs per tal que aportin lleixiu amb detergent, sabó de roba, xampú, gel de dutxa i sabó rentavaixelles. “Són coses que no semblen de primera necessitat, però ho són per garantir una qualitat de vida digna”, resumeix el nou president del Rebost, Santiago Fuentemilla. L’objectiu de l’entitat és recollir 40 tones de material, per igualar les donacions d’altres recaptes i “per anar tranquils” a l’hora de fer els lots que es lliuren periòdicament a les famílies usuàries d’aquest dispositiu, integrat per més d’una vintena d’entitats religioses i del Tercer Sector de Sabadell. Per als que vulguin aportar menjar, es demana oli, sucre, farina i tomàquet fregit.

Voluntaris de l’Escola Nostra Llar

El Gran Recapte de Primavera es desenvoluparà amb 32 punts de recollida repartits en supermercats de tota la ciutat i atesos per uns 200 voluntaris. Entre aquests hi haurà una trentena d’alumnes de l’Escola Nostra Llar, del Centre, que participa a la iniciativa per segon any consecutiu. Els nois i noies, que fan cinquè de Primària, es repartiran en diversos grups i participaran tant divendres com dissabte. “I intentarem que ens donin el màxim de productes possible”, han explicat la Lola i el Martí, els seus portaveus. També hi haurà voluntaris procedents del Club Xamba, vinculat a Salut Mental Sabadell, i de l’Associació Amics Mira, entre d’altres.

La iniciativa dels propers divendres i dissabte serà, també, la primera de la nova junta del Rebost Solidari de Sabadell després que l’organisme hagi renovat recentment els seus representants. L’objectiu dels seus nous responsables, igual que el de l’Ajuntament, és “que el Rebost quedi limitat al màxim possible perquè voldrà dir que ja no és necessari”, assenyala Santiago Fuentemilla. Malauradament, però, sembla que aquest no és un objectiu previsible a curt termini. Després que l’any 2014 s’assolís el màxim de famílies usuàries –superior a les 2.400– des de fa dos anys aquest paràmetre s’ha estabilitzat al voltant de les 2.300 famílies, un 26 per cent de les quals tenen cinc membres o més. Darrerament es donen progressivament més casos de persones que, malgrat trobar una feina, continuen necessitant el suport del Rebost a causa de la precarietat laboral. Segons Fuentemilla, la davallada d’usuaris dels últims anys no es deu tant a la millora de la situació com al fet que moltes famílies nouvingudes han decidit retornar al seu país d’origen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.